Latviešu uzņēmums pabeidzis skolas ēkas būvniecību Norvēģijā (2)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Skolas ēkas projekts "KF Skolen" Norvēģijas pilsētā Stavangerā
Skolas ēkas projekts "KF Skolen" Norvēģijas pilsētā Stavangerā Foto: Facebook/Skonto Prefab

"Skonto Group" uzņēmums "Skonto Prefab" nepilnos četros mēnešos pabeidzis darbu pie būvkompānijas "Backe Rogaland" skolas ēkas projekta "KF Skolen" Norvēģijas pilsētā Stavangerā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Projekta laikā "Skonto Prefab" veica ēkas nesošo konstrukciju projektēšanu, kā arī CLT paneļu ražošanu Jelgavā, piegādi un montāžu Norvēģijā. Ēkas konstrukcijas veidotas no apkārtējai videi un cilvēkiem draudzīgiem materiāliem - CLT koka paneļiem un līmētām koka sijām jeb "Glulam". Šī projekta posma izmaksas bija 1,25 miljoni eiro.

Kopumā tās ir piecas ēkas, kuru kopējā platība ir 4596 kvadrātmetri. Šī projekta īstenošanai bija nepieciešami 920 kubikmetru CLT koka paneļu un 160 kubikmetru koka siju. Kopā uz Norvēgijas pilsētu Stavangeru nogādātas 27 platformas ar nepieciešamajiem materiāliem.

"Skonto Prefab" izpilddirektors Mārtiņš Ķeņģis informēja, ka CLT koka paneļu un līmētu koka siju izmantošana ēku būvniecībā kļūst arvien pieprasītāka triju iemeslu dēļ. Pirmkārt, projektu pasūtītāji daudz vairāk domā par to, kā radīt videi draudzīgas ēkas, un kokmateriāli ir atjaunojams dabas resurss. Otrkārt, CLT paneļi ir ar augstu strukturālu izturību un stabilitāti. Treškārt, šāda tipa ēkas konstrukcijas ir daudz efektīvāk transportējamas un ātrāk uzstādāmas, kas sniedz iespēju projekta pasūtītājām ietaupīt resursus uz montāžas izmaksām.

Projekta "KF Skolen" būvniecības pasūtītājs ir "Backe Rogaland", koka konstrukciju montāžu "Skonto Prefab" īstenoja sadarbībā ar celtniecības uzņēmumu "Aisi Constructor".

2019.gadā "Skonto Prefab" strādāja ar 50,38 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6% mazāk nekā 2018.gadā. "Skonto Prefab" kapitāldaļas pieder SIA "ABMR" (71,87%) un SIA "Grif 17" (28,13%), bet uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Rihards Rāvis.

"Skonto Prefab" ir daļa no būvniecības un būvmateriālu ražošanas uzņēmumu grupas "Skonto Group". "Skonto Group" ietilpst uzņēmumi "Skonto Prefab", "Skonto Plan Ltd", "Latvijas energoceltnieks" un "Cross Timber Systems".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu