Opozicionārs Baštiks kļuvis par Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas vadītāja vietnieku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Politiķis un mācītājs Ainars Baštiks partijas "Gods kalpot Rīgai" kongresā
Politiķis un mācītājs Ainars Baštiks partijas "Gods kalpot Rīgai" kongresā Foto: Paula Čurkste/LETA

​Par vienu no Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas vadītāja vietniekiem šodien tika ievēlēts opozīcijas pārstāvis Ainars Baštiks (GKR).

Otra vietnieka amatā komitejas deputāti ievēlēja Ievu Branti (NA/LRA).

Par Baštika ievēlēšanu nobalsoja astoņi komitejas deputāti, bet trīs atturējās. Savukārt par Branti nobalsoja seši, pret bija trīs, bet balsojumā atturējās divi deputāti.

Baštiks ir vienīgais opozīcijas deputāts, kurš ir ievēlēts kādā amatā Rīgas domē.

Vietnieki vēl nav ievēlēti Finanšu un administrācijas lietu komitejā, Izglītības, kultūras un sporta komitejā, kā ar Drošības, Kārtības un sporta komitejā.

Pēc neoficiālas informācijas, atlikušie komiteju vadītāju vietnieku amati opozīcijai piedāvāti netiks.

Uzreiz pēc vēlēšanām jaunveidojamās koalīcijas pārstāvji minēja, ka opozīcijai tiks piedāvāti komiteju vietnieku amati.

Komiteju vada Rīgas domes priekšsēdētājs Viesturs Kleinbergs (APP).

Kā pēc komitejas sēdes atzina Baštiks, ar viņa ievēlēšana komitejas vadītāja vietnieka amatā tiek pildīts Rīgas mēra Mārtiņa Staķa (APP) solījums par sadarbību ar opozīciju. Staķis esot solījis, ka piedāvās vietnieku amatus opozīcijas pārstāvjiem, un šis amats piedāvāts Baštikam.

Deputāts atzina, ka iepriekšējā domes sasaukuma laikā komiteju vadītāju vietniekiem neesot bijis daudz pienākumu.

Galvenais esot bijis aizvietot komiteju vadītājus to prombūtnes laikā.

Tagad esot runāts par atbildības sfēru sadalīšanu starp vadītāju un vietniekiem, teica Baštiks, norādot, ka Sociālo jautājumu komitejas pārziņā esot ļoti plašs darba lauks, sākot no ģimenēm, bērniem un senioriem, līdz nodarbinātībai, veselībai, bāriņtiesai u.c.

Tādēļ viņš uzskata, ka komiteju vadītāju vietnieku darbs varētu tikt atalgots, kā tas ir paredzēts Rīgas pilsētas pašvaldības nolikumā.

Jau ziņots, ka šonedēļ vairākas Rīgas domes komitejas vēlē komiteju vadītāju vietniekus.

Atšķirībā no iepriekšējā sasaukuma domes, kurā pie varas bija «Saskaņa» un «Gods kalpot Rīgai», pēc ārkārtas vēlēšanām, jaunā koalīcija nolēma grozīt pašvaldības nolikumu, nosakot, ka Rīgas mēram ir trīs vietnieki divu iepriekšējo vietā, kā arī paredzot, ka Rīgas domes patstāvīgo komiteju vadītāju vietnieka amats var būt algots. Līdz šim Rīgas domes komiteju vadītāju vietnieka amats nebija atalgots.

Turklāt koalīcija vienojās, ka katram komitejas vadītājam būs divi vietnieki. Tādējādi Rīgas domē izveidoti 16 jauni atalgoti amati.

Jaunajā koalīcijā darbojas «Attīstībai/Par»/«Progresīvie» (APP), «Jaunā vienotība» (JV), Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība (NA/LRA) un Jaunā konservatīvā partija (JKP) jeb kopumā septiņas dažādas partijas.

APP vadīs Finanšu un administrācijas lietu komiteju, Izglītības, kultūras un sporta komiteju, Vides un mājokļu komiteju un Sociālo jautājumu komiteju. JV vadīs Pilsētas attīstības komiteju un Satiksmes un transporta lietu komiteju.

NA/LRA pārstāvis vadīs Pilsētas īpašuma komiteju, bet JKP - Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu