"airBaltic" šogad plāno pārvadāt 1,5 miljonus pasažieru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" valdes priekšsēdētājs Martins Gauss piedalās preses konferencē, kurā informē par lidojumu atsākšanu starp Baltijas valstīm, kā arī lidostā un "airBaltic" ieviestajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem  Covid-19 pandēmijas laikā.
Nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" valdes priekšsēdētājs Martins Gauss piedalās preses konferencē, kurā informē par lidojumu atsākšanu starp Baltijas valstīm, kā arī lidostā un "airBaltic" ieviestajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 pandēmijas laikā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" šogad plāno pārvadāt apmēram 1,5 miljonus pasažieru, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja aviokompānijas izpilddirektors Martins Gauss.

Viņš arī atzīmēja, ka situācija katru nedēļu mainās, tostarp, piemēram, pagājušā nedēļa bija nedaudz labāka kā iepriekšējā nedēļā.

Gauss piebilda, ka septembrī "airBaltic" veica apmēram 2000 lidojumu.

"Katrai krīzei pienāk gals un aviokompānija ir sagatavojusies izaugsmei pēc krīzes," sacīja "airBaltic" izpilddirektors.

Vienlaikus Gauss atzina, ja krīze ieilgs, aviokompānijai būs nepieciešami vēl papildu līdzekļi. "Šobrīd mēs sakām, ka neiesim pie valdības un neprasīsim vairāk naudas, jo mēs jau esam to saņēmuši. Taču mēs esam ļoti smagi ietekmēti, un,

ja situācija turpināsies tāda, kā šobrīd, kādu dienu mums būs nepieciešami papildu līdzekļi,"

viņš sacīja, piebilstot, ka pagaidām gan nevar pateikt, pēc cik ilga laika aviokompānijai varētu būt nepieciešami papildu līdzekļi.

Tāpat "airBaltic" izpilddirektors minēja, ka aviokompānija turpina atmaksāt klientiem naudu par atceltajiem reisiem - kopumā līdz šim aviokompānija ir atmaksājusi apmēram 80 miljonus eiro.

Jau vēstīts, ka 2019.gadā "airBaltic" pārvadāja 5,049 miljonus pasažieru, kas ir par 22,1% vairāk nekā 2018.gadā.

Tāpat ziņots, ka "airBaltic" koncerna apgrozījums Covid-19 pandēmijas ietekmē šogad pirmajā pusgadā samazinājās par 63,6% - līdz 78,713 miljoniem eiro, savukārt koncerna zaudējumi pieauga gandrīz septiņas reizes un veidoja 184,77 miljonus eiro. Savukārt "airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018.gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu