Neskatoties uz Covid-19 izplatīšanos, NA aicina pieteikties tradicionālajam lāpu gājienam (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai -TB/LNNK" līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai -TB/LNNK" līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Neskatoties uz Covid-19 izplatīšanos un ieviestajiem pulcēšanās ierobežojumiem, Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (NA) aicina pieteikties 18.novembra lāpu gājienam, kas parasti pulcē vairākus tūkstošus cilvēku.

NA līderis Raivis Dzintars sociālo tīklu platformā "Facebook" paudis aicinājumu pieteikties dalībai ikgadējā 18.novembra lāpu gājienā, uzsverot, ka, "neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem, valsts svētku lāpu gājiena tradīcijai jāturpinās".

Dzintars gan piebilda, ka tomēr, lai mēs būtu gatavi pielāgoties dažādiem ar epidemoloģisko situāciju saistītiem ierobežojumiem, kurus vēl pašlaik grūti paredzēt, ikviens, kurš plāno piedalīties lāpu gājienā, aicināts aizpildīt tiešsaistes pieteikšanās formu.

Politiķis pieļāva, ka, iespējams, būs jākoriģē ierastā gājiena vieta, laiks, dalības nosacījumi un drošības noteikumi. "Ir daudz nezināmo, uz kuriem mums jāprot operatīvi pielāgoties. Kopā mums izdosies, bet tas prasa savlaicīgu dalībnieku apzināšanu un gatavību strauji katru informēt par izmaiņām," skaidroja Dzintars.

Komentāros deputāts izteicies, ka "valsts svētkus neatņems neviens!", savukārt uz kritisku komentāru, ka apstākļos, kad tiek atcelti sporta pasākumi un noteikti citi ierobežojumi, šāds aicinājums nešķiet godīgs, Dzintars atbildējis: "To, ko atļauj, lemj Ministru kabinets ar epidemologiem. Arī man atsevišķi lēmumi nešķiet loģiski. Bet par lāpu gājienu - tāpēc gribam savākt kontaktus, lai strauji varētu pielāgoties jebkādiem ierobežojumiem, kas tajā laikā būs. Piemēram, vairāki mazāki gājieni ar distanci utt."

Saskaņā ar likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" normām šāds gājiens jāsaskaņo ar pašvaldību. Rīgas dome pašlaik šādu pieteikumu nav saņēmusi, pastāstīja pašvaldībā.

Jā tāds tiks saņemts, tas tiks izskatīts, ņemot vērā tajā brīdi brīdī valstī spēkā esošās prasības un normas Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Kā ziņots, ņemot vērā Covid-19 izplatīšanos, vairākas pašvaldības atcēlušas tradicionālos valsts svētku pasākumus 18.novembrī.

Turklāt pirmo reizi kopš neatkarības atgūšanas nenotiks arī Nacionālo bruņoto spēku militārās parādes 11. un 18.novembrī, informēja Aizsardzības ministrijā.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu