Rīgas Dizaina tirgus aicina uz gada tumšāko pasākumu "Black Market"

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Šo sestdien, 17. oktobrī, no plkst. 11.00 iepirkties gribētāji ir gaidīti uz Rīgas Dizaina tirgus pasākumu “Black Market”. Šis tematiskais pasākums norisināsies kultūrvietā “Spīdola”, Ieriķu ielā 5A. 

Šis ir jau trešais gads, kad latviešu dizaineri pulcējas melnajai kultūrai veltītā pasākumā. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iegādāties Latvijā labāko dizaineru apģērbu un aksesuāru kolekcijas vairāk nekā 60 stendos, kā arī satikt katru mākslinieku personīgi. Dizaina tirgū piedalīsies tādi Latvijā un pasaulē pazīstami zīmoli kā Baiba Ripa, “Public Makes Image”, “Sofia Lark” un “June9concept”.

Foto: Valts Kleins

Dizaina tirgus laikā mākslinieces Baibas Ripas adījumus papildinās arī aksesuāri – siltas dizaina cepures, kuras apmeklētāji būs aicināti piemērīt, piedaloties ātrā fotosesijā. Baiba Ripa aicina ikvienu cepuru mīļotāju nekautrēties un iemūžināt savu silto sajūtu fotogrāfijā. Nedēļu pēc pasākuma fotogrāfijas tiks izsūtītas visiem modeļiem e-pastos un trīs smaidīgākie fotosesiju dalībnieki iegūs dizaineres Baibas Ripas radītās cepures dāvanā. Pirmo reizi “Black Market” piedalīsies LMA modes mākslas nodaļas apvienotais zīmols “BUTTERMAN”, erotiskās krāsojamās grāmatas pieaugušajiem “My Twisted Pencils” autori un pašironisko apģērbu zīmols “iidziiba”.

Rīgas Dizaina tirgus izstādes/gadatirgus mērķis ir veicināt kultūras, uzņēmējdarbības, tirdzniecības, dzīvesstila un inovāciju attīstību, atbalstīt mazo un vidējo uzņēmējdarbību, kā arī popularizēt sabiedrībā Eiropā izplatītu tendenci pēc iespējas vairāk izvēlēties vietējo ražotāju preces.

Lai arī Dizaina tirgus pamatā ir tirdzniecība, “Black Market” pasākumā gaidāmi arī HILARIONA taro kāršu lasījumi, japāņu shibari sasiešanas mākslas performance, kas notiks plkst 13.00 un plkst 15.00 un īpašie piedāvājumi no “SEXY STYLE”. Jāpiebilst, ka ieeja pasākumā ir personām no 18 gadu vecuma. Apmeklētājiem ieeja ir bez maksas.

Rīgas Dizaina tirgus komanda, kas savas ieceres par dažādiem tirgiem realizē jau vairākus gadus, iesaista notikumos gan dažādas tematikas, gan atved modi uz pilsētu svētkiem.

Galvenā organizatore Māra Narcise stāsta: “Esmu radošuma fans - man ļoti patīk apskatīt un valkāt vietējo dizaineru drēbes, iepazīties ar studentu darbiem dizaina jomā, tomēr neviens radošums nevar pastāvēt bez naudas. Lai mākslinieks vai dizainers varētu augt un radīt, viņam ir vajadzīga nauda un klientu atzinība, atsauksmes. Šie arī ir galvenie Rīgas Dizaina tirgus mērķi.”

Pasākuma organizatori piebilst, ka pasākumā tiks ievēroti visi šobrīd aktuālie epidemioloģiskās drošības noteikumi, kā arī aicina apmeklētājus ierasties maskās!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu