Vēsturisks mirklis: stratosfērā nosūtīts pirmais vistas nagets (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vistas nagets
Vistas nagets Foto: Unsplash

Par godu kāda britu lielveikala 50 gadu jubilejai Zemes stratosfērā, kur temperatūra ir aptuveni mīnus 60 grādu pēc Celsija, pirmo reizi nosūtīts vistas nagets.

Šis astronomijā un zinātnē ārkārtīgi nozīmīgais notikums sākās netālu no kompānijas galvenās mītnes Velsas ziemeļos, kur to gaisā palaida uzņēmuma pārstāvji. Rīvmaizē apviļātajai uzkodai bija nepieciešamas gandrīz divas stundas, lai sasniegtu 33 528 metru lielu augstumu un ieietu vēsturē, vēsta britu ziņu izdevums "Mirror".

Vistas nageti ir viens no kompānijas populārākajiem produktiem, tāpēc kosmosā tas netika aizmirsts, bet gan pēc augstuma zenīta sasniegšanas ar mazītiņu izpletni bez starpgadījumiem nogādāts atpakaļ uz zemes.

Lielveikalam šis bija veiksmīgs gads, tāpēc arī tā īpašnieki nežēloja izdomu un līdzekļus, lai nosvinētu apaļo jubileju.

“2020. gads mums ir varens gads, jo mēs atzīmējam savu 50. dzimšanas dienu. Tāpēc mēs vēlējāmies atrast veidu, kā atzīmēt šo pasākumu, līdzīgi kā citi savas dzimšanas dienas atzīmē mājās, pandēmijas iegrožoti. Kas gan būtu labāk par kāda mūsu pircēju iemīļotākā produkta nosūtīšanu kosmosā?” komentēja uzņēmuma pārstāvis Endrjū Stenilends.

Lai šo pasākumu realizētu, kompānija sadarbojās ar “Sent Into Space” - stratosfēras izpētes ekspertu komandu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu