Pie Saeimas otro reizi piketē par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Pie Saeimas nama notiek pikets par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību, jo parlamentā vairākkārt noraidītas likumdošanas iniciatīvas neprecētu pāru kopdzīves regulācijai.
Pie Saeimas nama notiek pikets par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību, jo parlamentā vairākkārt noraidītas likumdošanas iniciatīvas neprecētu pāru kopdzīves regulācijai. Foto: Paula Čurkste/LETA

Šodien no plkst.15 līdz 16.30 Rīgā, pie Saeimas, notiek otrais pikets par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību, informēja partijas "Latvijas attīstībai" (LA) jauniešu nodaļas valdes loceklis Kristiāns Vasiļevskis. 

Iepriekšējais pikets par šo jautājumu notika pirms nedēļas.

Pasākumu organizē "Attīstībai/Par!" (AP) ietilpstošā partija "Kustība "Par!" un tās jauniešu nodaļa "Par jauniešiem", LA un tās jauniešu nodaļa "Jaunieši attīstībai", jaunatnes organizācija "Protests", partija "Progresīvie", partijas "Izaugsme" jaunieši un partijas "Vienotība" jaunatnes organizācija, aicinot Saeimas deputātus atbalstīt visas Latvijas ģimenes.

Plānots, ka piketa laikā ar runām uzstāsies jaunatnes organizāciju pārstāvji, kā arī AP Saeimas deputāti Marija Golubeva, Artūrs Toms Plešs, Inese Voika un Krista Baumane. Tāpat paredzēts, ka uzrunas teiks Saeimas deputāte Anda Čakša (JV) un Rīgas domes deputāts Miroslavs Kodis (APP).

Šis ir otrais pikets, kura mērķis ir pievērst uzmanību tam, ka Saeima jau vairākkārt ir noraidījusi likumdošanas iniciatīvas neprecētu pāru kopdzīves regulācijai. 2018.gada martā Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija noraidīja iniciatīvu par Kopdzīves likumu, ko bija parakstījuši vairāk nekā 10 000 cilvēki.

2019.gada jūnijā Saeima noraidīja AP un "Jaunās Vienotības" iesniegto Dzīvesbiedru likumprojektu. Savukārt šī gada 30.septembrī Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lēma nevirzīt tālāk izskatīšanai vairāk nekā 10 000 Latvijas pilsoņu parakstīto iniciatīvu par viendzimuma partneru reģistrēšanu.

Reaģējot uz šo Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas lēmumu, kustība "Dzīvesbiedri" 1.oktobrī platformā "manabalss.lv" sāka jaunu parakstu vākšanu iniciatīvai "Par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību". Nepilnas nedēļas laikā šī iniciatīva ir spējusi savākt nepieciešamos 10 000 parakstu, lai tā tiktu iesniegta Saeimā, uz izskatīšanu.

Pasākuma organizatori akcentē, ka nav pieņemami, ka Saeima ignorē pilsoņu parakstītās iniciatīvas un ka Saeimas deputātiem būtu jāciena demokrātijas principos rakstītais pienākums - respektēt mazākuma tiesības. Valstij ir jāpilda tās Satversmē rakstītais pienākums aizsargāt visas ģimenes, arī tās ģimenes, kuras nevar vai nevēlas reģistrēt laulību, pausts paziņojumā.

Par Mandātu komisijas lēmumu noraidīt iniciatīvu par viendzimuma partneru reģistrēšanu vēl jālemj Saeimai.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu