Rīgas "Dinamo" valdē darbu sākušais Buncis: Situācija nav vienkārša (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Buncis
Edgars Buncis Foto: Ieva Makare/LETA

Sākt darbu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" valdē šobrīd nav vienkārši, jo "jāielec jau braucošā vilcienā", sarunā ar TVNET atzina Edgars Buncis.

Bunci pagājušās nedēļas beigās kluba padomes un valdes sēdē apstiprināja valdes priekšsēdētāja Gunta Ulmaņa vietnieka amatā.

Buncis nelielā sarunā ar TVNET pastāstīja, ka sākt darbu jaunajā amatā nav viegli, jo ātri jāsaprot organizācijas darbības pamatprincipi un dažādas nianses.

"Situācija, protams, nav dikti vienkārša. Es esmu ielēcis jau braucošā vilcienā. Šobrīd es iesaistos visās lietās un jautājumos. Protams, neiesaistos sastāva vai taktikas izvēlē. Visi pārējie jautājumi, kas ir ap klubu un abām komandām, nonāk manā redzeslokā," pastāstīja Buncis.

Jaunais "Dinamo" valdes priekšsēdētāja vietnieks skaidroja, ka viņa amats varētu būt pielīdzināms izpilddirektoram. Viņš nebūšot tas, kurš sniedz komentārus medijiem par klubā notiekošo - to arī turpmāk darīs padomes priekšsēdis Juris Savickis. Buncim būšot "jādara reālais ikdienas darbs".

"Mans pirmais lielais darbs ir iepazīties ar visu, lai saprastu, kas un kā notiek kluba iekšienē. Lauzt šajā organismā neko netaisos. Vispirms ir jāsaprot, kā tas šobrīd notiek, bet pēc tam var to visu uzlabot. Klubs nav tikai komandas, kas spēlē uz ledus."

Bunča vīzija par Rīgas "Dinamo" kā uzņēmuma attīstību ir balstīta biznesa principos. Viņš neslēpa, ka tā varētu būt līdzīga Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretāra un kluba pirmās sezonas prezidenta Viestura Koziola savulaik iecerētajai.

"Protams, ka "Dinamo" ir biznesa objekts. Nevaram uz to skatīties tikai kā uz sporta komandu vai pulciņu. Uzskatu, ka "Dinamo" sporta komandu jomā Latvijā ir izteikts līderis. Ar ļoti spēcīgu fanu bāzi.

Pēdējos gados gan vairs nevaram lepoties ar lielu skatītāju skaitu tribīnēs. Manuprāt, "Dinamo" misijai jābūt pavisam vienkāršai - organizācijai jākļūst par vietējā hokeja seju, bērnu piesaistītāju hokejam Latvijā. "Dinamo" jābūt tam dzinulim, kāpēc bērni Latvijā pievēršas hokejam."

Šobrīd "Dinamo" ar septiņiem punktiem 13 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 11 Rietumu konferences komandām, visā līgā apsteidzot tikai Pekinas "Kuņluņ Red Star", kam ir trīs punkti 14 dueļos.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu