Francijā un Itālijā rekordliels jauno Covid-19 gadījumu skaits

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19 Francijā. Ilustratīvs attēls
Covid-19 Francijā. Ilustratīvs attēls Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS

Francijā un Itālijā atklāts lielākais jauno inficēšanās gadījumu skaits kopš pandēmijas sākuma.

Francijā vairāk nekā 30 000 jauni gadījumi

Francijā ceturtdien tika reģistrēti vairāk nekā 30 000 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, kas ir jauns vienas dienas rekords, informēja veselības aizsardzības iestādes.

24 stundu laikā līdz ceturtdienas vakaram tika reģistrēts 30 621 jauns inficēšanās gadījums. Apmēram 1200 no šiem jaunajiem gadījumiem inficētie tika hospitalizēti.

Kopš pandēmijas sākuma Francijā ir reģistrēti pavisam 33 125 nāves gadījumi, kas saistīti ar jauno koronavīrusu. 

Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien paziņoja, ka Parīzē, Marseļā un vēl septiņās lielpilsētās, kur vērojama visaugstākā Covid-19 izplatība, no plkst.21 līdz plkst.6 tiek izsludināta komandantstunda.

Komandantstunda Parīzē, Grenoblē, Lillē, Lionā, Marseļā, Monpeljē, Ruānā, Sentetjēnā un Tulūzā stāsies spēkā, sākot ar sestdienu, televīzijas uzrunā pavēstīja Makrons.  

Itālijā 8804 jauni gadījumi

Itālijā ceturtdien tika reģistrēti 8804 jauni Covid-19 infekcijas gadījumi, otro dienu pēc kārtas sasniedzot jaunu rekordu, paziņoja Civilās aizsardzības aģentūra.

Trešdien valstī bija reģistrēti 7332 jauni inficēšanās gadījumi.

Itālijā kopš pandēmijas sākuma reģistrēto inficēšanās gadījumu skaits ir pieaudzis līdz 381 602, savukārt ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits ceturtdien pieauga par 83, sasniedzot 36 372.

Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte no jauna aicināja ievērot jaunos Covid-19 izplatības ierobežošanas noteikumus, kas ietver ballīšu aizliegumu, komandantstundu bāriem un restorāniem, un sejas masku obligātu valkāšanu pat ārpus telpām. 

"Mums ir vajadzīgs katra cilvēka ieguldījums, lai ierobežotu Covid-19 epidēmijas otro vilni," tvītoja Konte dažas minūtes pirms jaunāko Covid-19 statistikas datu publicēšanas.

Veselības ministrija un Nacionālais veselības institūts iknedēļas ziņojumā brīdināja, ka epidēmija "jau ir iegājusi akūtā fāzē".

Saglabājoties pašreizējai tendencei, gultu pieejamība slimnīcās dažos reģionos var "sasniegt kritiskus līmeņus nākamajā mēnesī", ja vissmagāk skartajās zonās netiks īstenoti stingrāki ierobežojumi, teikts ziņojumā.

No 28.septembra līdz 11.oktobrim Itālijā tika reģistrēti 75 pozitīvi jaunā koronavīrusa testi uz 100 000 iedzīvotāju, bet iepriekšējās divās nedēļās - 44,37 uz 100 000 iedzīvotāju. 

Reģioni, kuros ceturtdien reģistrēts visvairāk jauno Covid-19 gadījumu, bija Lombardija ar vairāk nekā 2000 gadījumiem, Kampānija ar apmēram 1100 un Pjemonta ar vairāk nekā 1000 gadījumiem. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu