Francijas ekspremjera mājās un birojā veikta kratīšana, izmeklējot Covid-19 krīzes pārvaldību (5)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Francijas premjerministrs Eduārs Filips
Francijas premjerministrs Eduārs Filips Foto: CHRISTIAN HARTMANN / REUTERS

Francijā ceturtdien tika īstenota kratīšana bijušā premjerministra Eduāra Filipa mājās un birojā, veicot izmeklēšanu par jaunā koronavīrusa pandēmijas pārvaldību, pavēstīja viņa preses sekretāre.

Raidsabiedrība BFMTV un citi Francijas mediji ziņoja, ka kratīšana notikusi arī veselības ministra Olivjē Verāna un iepriekšējās veselības ministres Agneses Buzinas mājās un birojos.

Tagadējais premjerministrs Žans Kastekss paziņoja, ka "pilnīgi" atbalsta Verānu, preses konferencē atbildot uz jautājumu par notikušo kratīšanu.

"Es jums apliecinu, ka viņš vienmēr bijis uz frontes līnijas, (..) netaupot ne laiku, ne savu lielo kompetenci," sacīja premjers.

Jau ziņots, ka īpaša tiesa Francijā vasarā nolēma sākt izmeklēšanu pret trim esošajiem vai bijušajiem valdības ministriem par viņu rīcību jaunā koronavīrusa krīzes pārvaldībā.  

Prezidents Emanuels Makrons jūlijā atcēla Filipu no premjerministra amata, kurā viņš bijis trīs gadus.

Centriski labējais Filips, kurš pēc atcelšanas no šī amata vairākkārt bijis sabiedriskās domas aptauju augšgalā kā Francijas populārākais politiķis, pašlaik ir ostas pilsētas Havras mērs.

Covid-19 pacienti, ārsti, cietumu darbinieki, policisti un citi cilvēki Francijā pēdējo mēnešu laikā ir iesnieguši desmitiem prasību Republikas tiesā, sevišķi par sejas masku un cita aprīkojuma trūkumu koronavīrusa izplatīšanās laikā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu