Baltkrievija izsludinājusi Tihanovsku starpvalstu meklēšanā (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Baltkrievija izsludinājusi opozicionāri Svetlanu Tiahnovsku starpvalstu meklēšanā saistībā ar aktivitātēm, kas kaitējot Baltkrievijas nacionālajai drošībai, vēsta Krievijas medijs “Doždj”. 

Oktobra sākumā Tihanovskas vārds tika iekļauts Krievijas Iekšlietu ministrijas meklējamo personu sarakstā

Toreiz ministrija uzsvēra, ka pret Tihanovsku Krievijā nekādas lietas nav ierosinātas, tomēr meklēšanā viņa izsludināta, jo starp Krieviju un Baltkrieviju spēkā ir informācijas apmaiņa attiecībā uz meklējamajām personām. 

Baltkrievijā pret Tihanovsku sākta krimināllieta par "aicinājumiem uz darbībām, kas ir vērstas uz kaitējuma nodarīšanu nacionālajai drošībai". 

Tihanovskas štābs pavēstījis, ka viņa neesot saņēmusi no varas iestādēm nekādus oficiālus paziņojumus par krimināllietas ierosināšanu, savukārt šīs lietas detaļas viņu īpaši neinteresējot. 

Tihanovska Baltkrieviju pameta pēc 9.augusta prezidenta vēlēšanām, kurās viņa piedalījās kā opozīcijas kandidāte. Baltkrieviju viņa bija spiesta pamest varas iestāžu spiediena un draudu rezultātā. 

Tihanovska uzturas Lietuvā, kā arī apmeklē citas Eiropas valstis, kur tiekas ar Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderiem. 

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu