Vācijas tiesa atceļ Berlīnes bāru un restorānu komandantstundu (12)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: HANNIBAL HANSCHKE/Reuters

Berlīnes tiesa piektdien apturējusi rīkojumu bārus un restorānus Vācijas galvaspilsētā slēgt laikā no plkst.23.00 līdz plkst.6.00, lai tādējādi ierobežotu Covid-19 izplatību.

Spriedumā, kas pieņemts, izskatot 11 bāru un restorānu īpašnieku prasību, administratīvā tiesa atzinusi, ka jaunie inficēšanās gadījumi Vācijā šobrīd pamatā konstatēti pēc ģimenes pasākumu, komunālo ēku, gaļas ražotņu un reliģisko pasākumu apmeklēšanas vai pēc ceļojumiem.

Tāpēc ēstuvju un dzertuvju slēgšana ir nesamērīga to īpašnieku brīvības ierobežošana, atzinusi tiesa.

Berlīnes varasiestādes "komandantstundu" bāriem un restorāniem noteica, sākot ar pagājušo nedēļas nogali, lai apturētu Vācijas galvaspilsētā strauji pieaugošo inficēšanās gadījumu skaitu ar Covid-19.

Saskaņā ar noteikumiem, par kuriem 16 federālo zemju premjerministri vienojušies ar kancleri Angelu Merkeli, šādi ierobežojumi tiek ieviesti, ja inficēto skaits nedēļā sasniedz 35 uz 100 000 iedzīvotājiem.

Bargāki pasākumi paredzēti, ja inficēto skaits uz 100 000 pieaug līdz 50 cilvēkiem.

Trešdien tiekoties ar zemju premjeriem, Merkele panāca vienošanos par virkni citu ierobežojumu, kas būtu piemērojami apkaimēm, kur konstatēta īpaši liela koronavīrusa izplatība. Cita starpā paredzēts ierobežot cilvēku skaitu, kas drīkst pulcēties iekštelpās, un aizliegt alkohola tirdzniecību naktī.

Lai gan diennaktī inficēto skaits piektdien Vācijā pārsniedzis 7000, sasniedzot kārtējo antirekordu kopš pandēmijas sākuma, jaunie ierobežojumi sastopas ar pieaugošu pilsoņu pretestību.

Vairākas tiesas dažādās zemēs, piemēram, atcēlušas aizliegumus viesnīcās un viesu namos apmesties iebraucējiem no Vācijas apvidiem, kas atzīti par riska zonām.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu