Kravas auto vadītājs nepamana rotācijas apli un aizbrauc taisni (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Tālbraucējs no Polcijas rotācijas aplī netālu no Rīgas HES ceturtdienas rītā izraisīja iespaidīgu avāriju. Vietā, kur viņam bija jādod ceļš, viņš aizbrauca taisni un no ceļa noslaucīja aplī braucošu Audi automobili.

Drīz vien notikuma vietā piestāja neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes un uz slimnīcu aizveda Audi vadītāju un pasažieri. Cilvēki guva galvas traumas.

Mediķi cietušo veselības stāvokli novērtējuši kā stabilu. Atbraukušie ceļu policisti secināja, ka tālbraucējs spēj komunicēt tikai poļu valodā, tāpēc likumsargi uz avārijas vietu izsauca tulku.

Vēlāk no vadītāja paņemts paskaidrojums, kurā viņš skaidroja, ka pa šo ceļu braucis pirmo reizi dzīvē un rotācijas apli pamanījis pēdējā brīdī, kad bremzēt jau bijis par vēlu.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Vadītājam veikta arī alkohola koncentrācijas pārbaude, kurā noskaidrots, ka viņš pie stūres sēdies skaidrā prātā. Grāvī ieslīdējušās “fūres” izvilkšana pārvērtās par īstu izaicinājumu.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Arī piesaistītie glābēji ar speciālo tehniku sākumā nevēlējās prognozēt, kā varētu izvērsties kravas mašīnas izvilkšana no grāvja. Process prasīja lielas pūles, un vairāku tonnu smagā tehnika no grāvja izvilkta tikai pēcpusdienā. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu