Dzīvības glābjošais ātruma ierobežotājs noturējās vien pusgadu (7)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Volvo S60 Polestar Engineered Recharge
Volvo S60 Polestar Engineered Recharge Foto: Volvo

2019.gadā Volvo paziņoja, ka nolūkā pietuvoties savam ilgtermiņa mērķim novērst cilvēku bojāeju zīmola mašīnās, jaunie Volvo nevarēs pabraukt ātrāk par 180 kilometriem stundā. Gadu vēlāk, tas ir, 2020.gada maijā, Volvo solījums piepildījās. 

No šā gada pavasara visi jaunie Volvo rūpnīcā tiek aprīkoti ar elektronisko ātruma ierobežotāju, kas pat ideālos apstākļos uz taisnas šosejas neļauj sasniegt vairāk par 180 kilometriem stundā. Tā ir daļa no pasākumu kompleksa, ko Volvo veic, lai piepildītu apņemšanos līdz 2025.gadam izskaust cilvēku bojāeju un nopietnu traumu gūšanu markas mašīnās.

Pēc ierobežojumu ieviešanas zīmola fani sadalījās divās frontēs. Vieni Volvo lēmumu uztvēra ar sapratni un atbalstīja, otri - neslēpa vilšanos.

Volvo Cars Chengdu car plant
Volvo Cars Chengdu car plant Foto: Volvo

Lai cik cēls arī nebūtu Volvo solis, tagad ir pagājis tikai aptuveni pusgads un jebkurš interesents ātruma ierobežotāju var pārprogrammēt. Šo pakalpojumu gan neveic Volvo paši, bet gan privāta vācu kompānija Heico Sportiv. 

Jāteic gan, ka firmas piedāvājums neietver elektroniskā ierobežotāja pilnīgu atslēgšanu, bet gan maksimālā ātruma robežas pacelšanu par 30 - 70 kilometriem. Tātad Volvo automašīnām tā ir iespēja atgriezties pie reālajām spējām traukties ar 210 līdz 250 km/h. 

Cik pakalpojums maksā? Nu, par lētu to noteikti saukt nevar, jo atkarībā no modeļa un dzinēja tipa darbu tāme Heico Sportiv darbnīcās ir 1300 - 1800 eiro.  

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu