Sapņot nav aizliegts jeb automobilis īpaši turīgiem ekscentriķiem

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Viena lieta dārgi, bet masveidā ražoti auto. Automobiļi, ko rada nelieli uzņēmumi ļoti nelielā skaitā vai pat tikai vienā eksemplārā, ir pavisam kas cits. 

Jā, Rolls-Royce un Bentley ir iekārojami auto, kas bagātīgā komplektācijā var maksāt 300, 400 un pat 500 tūkstošus eiro. Vai arī pat visus 570, kā Rolls-Royce Phantom, kas reiz TVNET autoparkā ieripoja uz veselu dienu. Visiem šiem lepnajiem auto ir vairāki vienojošie faktori. Tā nav tika augsta cena, tas cita starpā ir arī iespaidīgs izmērs, lai braucējam pat prātā neienāktu sūdzēties, ka viņam trūkst vietas. 

Rolls-Royce klāsta flagmanis ar aptuveni 5,8 metrus garo un divarpus tonnas smago virsbūvi ir minētais Phantom. Pastāvot līdzās šim auto un ar to izbraucot, liekas, ka diži tālāk nav, kur iet, jo tas tomēr ir ļoti gruntīgs vieglais auto ar jumta līniju līdz plecam. Tradīcijām bagātā britu kompānija gan atskārta, ka visas opcijas nav izsmeltas un radīja apvidnieku Cullinan. Ar to gan Rolls-Royce zīmola iespējas varētu būt izsmeltas (protams, varam kļūdīties), jo diez vai kompānija pārkāps saviem standartiem un biznesa vārdā sāks būvēt pikapus un smagās mašīnas. Uzņēmumiem, kam nav vairāk nekā gadsimtu dziļas saknes autobūvē, iespējas izvērsties ir plašākas. Viens no šādiem autobūves entuziastu veidojumiem ir Aznom Automotive.

Foto: Publicitātes foto

Tas ir itāļu dizaina nams, kas oktobra pašās beigās brīvdabas automobiļu izstādē vēsturiskā Monzas autodroma kompleksā netālu no Milānas gatavojas prezentēt supergreznu automobili Palladium, kurā samiksēts apvidus auto, limuzīns un supermašīna. Uz to norāda arī pats uzņēmums, rakstot, ka Palladium iedvesmas avots ir valsts galvu izmantotie lielie limuzīni un trīsdesmito gadu mašīnām raksturīgā greznība, kas apvienota ar to iespaidīgajiem izmēriem un bezceļu braukšanas īpašībām.

Gaidāms, ka Palladium bāze ir kāds šobrīd nopērkams pikaps. Auto ir 6 metrus garš un gandrīz 2 metrus augsts, tam ir iespaidīgs klīrenss un apakšu bagātīgi klāj plastmasas aizsargelementi, lai droši varētu braukt apvidū. Dizainā var meklēt līdzības ar jau minēto Rolls-Royce Cullinan, kas papildināts ar konceptuālā Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury stila elementiem, bet zem motora plānots iebūvēt twin-turbo benzīna dzinēju ar 680 zirgspēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu