Nepilngadīgs šoferītis pretlikumīgi iegūst auto un saņem skarbu mācību (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jaunības trakums, vai kā citādi lai to nosauc, iegāzis kārtējo nepilngadīgo autovadītāju, kurš ar labi zināmas koplietošanas platformas spēkratu MINI Cabrio bija nolēmis doties izbraukumā pa Vecrīgas zonu, kas paredzēta tikai gājējiem un velobraucējiem.

"Tieši tajā brīdī policijas darbinieki bija Vecrīgā un varēja pāris minūšu laikā reaģēt uz šo situāciju, un ierasties notikuma vietā," raidījumam Degpunktā stāsta Rīgas pašvaldības policijas Tūrisma policijas priekšnieks Vitālijs Škutāns. 

Paveroties auto salonā, likumsargam pat bez tālākas pārbaudes jau bija skaidrs, ka šoferis nav sasniedzis vecumu, kad drīkstētu sēsties pie auto stūres. Protams, kā ierasts šādās situācijās, inspektors aicināja jaunekli uzrādīt arī kādu dokumentu. Škutāns atklāj, ka jaunietis uzrādījis pasi un no tās kļuvis skaidrs, ka MINI vadītājam ir tikai 15 gadu un līdz ar to nav noteiktā kārtībā iegūtu autovadīšanas tiesību.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Mirkli vēlāk notikuma vietā ieradās Ceļu policijas darbinieki. Viņi sāka kārtot ar šo incidentu saistītās formalitātes, sazvanīja puikas vecākus, kā arī sazinājās ar uzņēmumu, kuram pieder šis braucamrīks. Jau pavisam drīz notikuma vietā ieradies arī tā pārstāvis, kurš neslēpa, ka

piecpadsmitgadniekam nemaz nav legāla veida, kā iegūt auto atslēgas, un ka šis spēkrats iznomāts, izmantojot kāda cita cilvēka vārdu.

Jaunietis skaidroja, ka ir iegādājies koplietošanas pakalpojuma lietotāja kontu un tam ir piesaistīta viņa bankas karte, ar kuru arī maksājot par mašīnas izmantošanu. Tomēr, tā kā nebija īsti skaidrs, no kā viņš lietotāja kontu nopircis un kur dabūjis auto atslēgas, kuras pirms pāris nedēļām jau vienreiz bijušas nozagtas, ziņa par šo notikumu nodota arī tuvākajam Valsts policijas iecirknim.

"Pēc maniem datiem tu šobrīd esi nozadzis šo automašīnu. Tev tagad rokudzelžus un aizsūtīsim, kur pienākas. Būs dzīvē viss kārtībā. Kur tu pirki kontu? Stāsti visu, kā bija," sarunā ar jaunieti skarbs bija likuma sargs.

Vecrīgā notvertais pārkāpējs ne tuvu nav pirmais pusaudzis, kurš līdzīgā veidā nonācis konfliktā ar likumu un kuram tagad draud pamatīgas klapatas ar policiju.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu