Vācijas prezidents devies pašizolācijā

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers
Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers (64) sestdien devies pašizolācijā. Prezidenta kancelejas pārstāve Berlīnē pavēstīja, ka koronavīruss atklāts kādam no valsts pirmās personas apsardzes darbiniekiem.

Inficētais apsargs ir no Šteinmeieram vistuvāko personu grupas. Pašam Vācijas prezidentam Frankam Valteram Šteinmeieram šodien veikts ātrais koronavīrusa tests, kas uzrādījis negatīvu rezultātu.

Jau vēstīts, ka šī nav pirmā reize, kad augsta ranga amatpersonas spiestas ierobežot savu darbību koronavīrusa draudu dēļ.

Somijas premjerministre Sanna Marina piektdien paziņojusi, ka "piesardzības pasākumu dēļ" pārtrauc dalību Eiropas Savienības (ES) samitā un dodas atpakaļ uz Somiju, lai pārbaudītu, vai nav inficējusies ar Covid-19.

Dienu iepriekš samitu neilgi pēc tā sākuma pameta Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena, jo vienam no viņas biroja darbiniekiem tika apstiprināta inficēšanās ar Covid-19.

Savukārt vēl marta beigās Vācijas kanclere Angela Merkele uz nepilnām divām nedēļām devās mājas karantīnā, jo viņas ārsts, kas Merkeli potēja pret pneimoniju, bija inficējies ar koronavīrusu. Merkelei šajā laikā kopumā tika veikti trīs testi un visi bija negatīvi.

Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers šajā nedēļas nogalē bija plānojis apmeklēt pārsvarā tiešsaistē notiekošo Frankfurtes grāmatu gadatirgu, lai Frankfurtes Paule baznīcā pasniegtu Vācijas grāmatu tirdzniecības miera balvu. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu