FK "Liepāja": labākie ir jānoskaidro futbola laukumā, nevis kabinetos

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
FK "Liepāja" futbolisti
FK "Liepāja" futbolisti Foto: optibetvirsliga.com

Labākie ir jānoskaidro futbola laukumā, nevis kabinetos, paziņojis futbola klubs "Liepāja", kuram sestdien savā laukumā elektrības problēmu dēļ neizdevās pabeigt spēli pret RFS.

Elektrības problēmu dēļ sestdien Liepājā tika pārtraukta Latvijas futbola čempionāta jeb "Optibet" virslīgas spēle.

"Sestdien, 17. oktobrī, spēle starp FK "Liepāja" un RFS elektrības pārrāvumu Liepājas pilsētā dēļ tika apturēta spēles 67. minūtē. Jau spēles gaitā vairākas reizes bija ievērojami elektrības pārrāvumi, ko apstiprināja arī spēles translācijas nodrošinātāji, kas šādos apstākļos nebija droši par iespēju kvalitatīvi nodrošināt spēles pārraidi," vēsta FK "Liepāja".

"Pēc otrās reizes, kad vienā no stadiona daļām izslēdzās apgaismojums, bija skaidrs, ka šovakar spēli nebūs iespējams turpināt. Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sacensību orgkomiteja abiem klubiem piedāvāja atlikušo spēles daļu aizvadīt rīt (svētdien, 18. oktobrī). Mēs atbalstījām šādu piedāvājumu, RFS - ne," norādīts preses relīzē.

"RFS savu pozīciju skaidroja ar faktu, ka 21. oktobrī pulksten 20.00 klubam ir jāaizvada spēle Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā, bet arī mēs esam tādā pašā situācijā, pie tam "Liepājai" spēle jāaizvada viesos Jūrmalā pulksten 14.00."

FK "Liepāja" uzsver, ka šoreiz spēles laikā izveidojās ārkārtas situācija, ko klubs nekādi nevarēja paredzēt un ietekmēt.

"Elektrības pārrāvumi notika visā pilsētā. Pasaules futbola prakse šādos gadījumos ierasti paredz spēles atlikušā laika aizvadīšanu dienu vēlāk, tāpēc mums nav skaidra RFS pozīcija kategoriski atteikties turpināt spēli rīt un jau šovakar pamest Liepāju," vēstīts paziņojumā.

"Jāņem vērā arī fakts, ka pusē Latvijas futbola virslīgas klubu stadionos nemaz nav iespējams aizvadīt spēles pie mākslīgā apgaismojuma, attiecīgi šādā situācijā sanāk, ka klubs, kurš to var nodrošināt, savā veidā uzņemas risku. Tāpat jāpiebilst, ka šī bija viena no tām spēlēm, ko virslīga kā organizācija vēlējās aizvadīt vakarā, ņemot vērā kalendāru un citu klubu iespējas šajā jautājumā."

FK "Liepāja" uzskata, ka labākie ir jānoskaidro futbola laukumā, nevis kabinetos.

"Ceram uz loģisku un pārdomātu LFF lēmumu šīs spēles turpināšanas sakarā. Par Godīgu spēli!"

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu