Latvijā sasniegts augstākais kumulatīvais saslimstības ar Covid-19 rādītājs starp Baltijas valstīm (15)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki sabeidriskā transporta pieturvietā.
Cilvēki sabeidriskā transporta pieturvietā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Baltijas valstīs visaugstākie divu nedēļu kumulatīvie saslimstības ar Covid-19 uz 100 000 iedzīvotāju rādītāji patlaban ir Latvijā, liecina Baltijas valstu apkopotie dati.

Latvijā kumulatīvais rādītājs ir 71,51, Lietuvā - 70,15, bet Igaunijā - 35,85. Līdz šim Latvija Lietuvu bija apsteigusi marta beigās, maijā un jūlija vidū.

Atšķirībā no Lietuvas un Latvijas, Igaunijas kumulatīvais saslimstības rādītājs šonedēļ pakāpeniski samazinās.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī reģistrēti 58 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Aizvadītajā diennaktī arī mirusi ar Covid-19 inficēta persona vecuma grupā no 70 līdz 75 gadiem.

Pēdējās diennakts laikā veikti 2690 Covid-19 izmeklējumi, tikmēr līdz šim Latvijā kopumā veikts 390 971 izmeklējums, saslimušas 3450 personas, bet 1329 - izveseļojušās.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem pagājušajā diennaktī bijis 2,1%. SPKC iepriekš skaidrojis, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Detalizētāku informāciju par jaunajiem saslimšanas gadījumiem SPKC sola publicēt vēlāk.

Vadoties pēc Nacionālā veselības dienesta datiem, pagājušajā diennaktī stacionēti kopumā septiņi Covid-19 pacienti. Kopumā stacionāros ārstējas 72 pacienti, no kuriem 66 ar vidēji smagu slimības gaitu, bet seši ir ar smagu slimības gaitu. Kopumā no stacionāra izrakstīti 284 pacients, starp kuriem ir gan atlabušie, gan mirušie.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu