Brīdina par riskiem, ko uz ceļiem rada liels mitrums, nokritušas lapas un apledojums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash/Vincent Foret

Iestājoties rudenīgiem laika apstākļiem, autovadītājiem vajadzētu atcerēties par riskiem, kurus var radīt grants ceļu pārmitrināšanās, nokritušās koku lapas un apledojums, brīdina VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Pēdējās dienās arvien biežāk līst, šorīt dažviet arī snieg slapjš sniegs, taču lielā mitruma ietekmē grants ceļi vietām var būt pārmitrināti un grūtāk izbraucami.

Tikmēr naktīs gaisa temperatūra var pazemināties līdz nulles grādu atzīmei vai pat zem tās. Līdz ar to uz ceļiem var veidoties apledojums. Turklāt brauktuvi slidenu var padarīt ne tikai ledus, bet arī nokritušās koku lapas.

"Aicinām autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un mainīt braukšanas paradumus pēc vasaras sezonas, jo rudens laika apstākļos ceļi var būt slideni, var sākties akvaplanēšana, bet, naktīs pazeminoties gaisa temperatūrai, agrās rīta stundās ceļi vietām var apledot," atgādina LVC.

Par slideniem vai pārmitrinātiem ceļu posmiem un citiem braukšanas apgrūtinājumiem uz valsts autoceļiem LVC aicina informēt, zvanot uz diennakts bezmaksas infolīniju 8000 5555.

LVC arī atgādina, ka vairāk nekā 70 valsts autoceļu posmos joprojām turpinās remontdarbi, kuru dēļ noteikti satiksmes ierobežojumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu