Tuvākajā nākotnē būtiski samazināsies jauniešu interese par dzīvokļu īrēšanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Trešdaļa jauniešu Latvijā patlaban dzīvo īrētos mājokļos un vēl trešdaļa - pie vecākiem, tomēr nākotnē īrētā mājvietā vēlētos dzīvot tikai 3% jauniešu, tāpēc vairums tuvākajos piecos gados plāno iegādāties paši savu mājokli, secināts "Luminor" bankas aptaujā.

Bankas mājokļu kreditēšanas vadītājs Baltijā Kaspars Lukačovs pavēstīja, ka, lai gan rietumvalstīs pastāv uzskats, ka jaunieši arvien vairāk dod priekšroku īrei un mājokļa dalīšanai ar citiem īrniekiem, nevis sava mājokļa iegādei, aptauja rāda, ka tikai 3% Latvijas jauniešu izvēlētos dzīvot īrētā mājoklī. Liela daļa tomēr plāno iegādāties savu māju vai dzīvokli un uzskata to par vērtīgu ieguldījumu nākotnē.

Vienlaikus, salīdzinot ar pārējām Baltijas valstīm, Latvijā ir vismazākais īpatsvars jauniešu, kas tuvākajos piecos gados plāno iegādāties mājokli, - kamēr Latvijā šāds plāns ir 42% respondentu vecumā no 20 līdz 30 gadiem, tikmēr Igaunijā tā ir tieši puse, bet Lietuvā 54%.

Bankas aptauja tika veikta oktobra sākumā sadarbībā ar pētījumu centru "SKDS", katrā no Baltijas valstīm aptaujājot vairāk nekā 400 respondentu vecumā no 20 līdz 30 gadiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu