Tramps peļ kritiķus republikāņu rindās (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps svētdien pauda nopēlumu kritiķiem republikāņu rindās un mudināja partiju būt vienotai, šādi reaģējot uz kritisku noskaņojumu vairošanos partijā un brīdinājumiem par "asinspirti" 3.novembra vēlēšanās.

Runājot kampaņas pasākumā Nevadā, Tramps uzbruka Nebraskas senatoram Benam Sasam, kas nesen saviem vēlētājiem bija teicis, ka Tramps "bučo diktatoru dibenus", slikti izturas pret sievietēm un izmanto Balto namu kā biznesu.

Citi republikāņi brīdinājuši par vēlēšanu sakāvēm, arī Kongresa vēlēšanās. Viņu vidū ir Teksasas senators Teds Krūzs, kas līdzīgi kā Sass brīdinājis par "asinspirts" draudiem.

Pat viens no Trampa tuvākajiem Senāta sabiedrotajiem Lindsijs Greiems pagājušajā nedēļā pieļāva, kad demokrātiem ir "labas izredzes" gūt uzvaru cīņā par Balto namu.

"Mums ir daži stulbi cilvēki," kampaņas pasākumā Nevadas galvaspilsētā Kārsonsitijā sacīja Tramps.

"Mums ir šis puisis Sass, ziniet, kurš grib paust paziņojumu. Republikāņiem ir labāk jāturas kopā."

Tuvojoties nākamajām Trampa televīzijas debatēm ar demokrātu sāncensi Džo Baidenu, Trampa kampaņas komandas cilvēki mudinājuši prezidentu nepārtraukt Baidenu, kā viņš to mēdza darīt iepriekšējās debatēs, svētdien vēsta tīmekļa medijs "Axios".

Tramps centīsies ar sāncensi runāt mierīgākā tonī, nepārtraukt viņu un vairāk jokot, vēsta izdevums.

Ja Tramps pirmajās debatēs būtu ļāvis Baidenam runāt, bet moderatoram uzdot jautājumus, viņa sāncensis iestigtu retoriskos spriedelējumos un izskatītos "vecišķi pļāpīgs", norādījuši padomnieki.

"Neglābiet viņu," Trampam ieteikuši padomnieki.

29.septembra debatēs Tramps Baidenu pārtraucis 71 reizi, saskaitījis "Axios".

Nākamās debates gaidāmas ceturtdien.

Aptaujas liecina, ka valsts mērogā demokrāta Džo Baidena pārsvars pār republikāni Donaldu Trampu ir 10% un lielāks.

Svārstīgajos štatos, kur ir jāizcīna uzvara, lai uzvarētu cīņā par Balto namu, konkurence atbilstoši aptaujām ir sīvāka, bet arī tur Baidens atrodas vadībā.

Tiesa gan, ticamība aptaujām ir ievērojami sarukusi kopš 2016.gada vēlēšanām, kad pārliecinoša uzvara tika prognozēta demokrātei Hilarijai Klintonei, bet galu galā uzvarēja Tramps.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu