Japāņu arhitekti rada vizualizāciju peldošai kosmosa kuģu stacijai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Twitter/noiz_architects

Visticamāk, pasaulei vairs nav ilgi jāgaida brīdis, kad mūsdienu tehnoloģijas ļaus ikvienam pacelties virs mūsu planētas un doties tūrisma braucienā uz kosmosu. "Spaceport City", iespējams, būs pirmais arhitektūras projekts, kas tiks radīts kosmosa tūrisma vajadzībām.  

"Spaceport City" būs pirmā komerciālā kosmosa stacija, kura sniegs iespēju ikvienam ziņkārīgajam doties vienas dienas ceļojumā uz kosmosu. Milzu kosmosa staciju ir plānots novietot visai neordinārā lokācijā - parasti lidostas atrodas nedaudz ārpus lielpilsētām, bet Japānas "Spaceport City" atradīsies Tokijas līcī uz peldošas platformas. No milzīgā ēku kompleksa pavērsies pasakains skats uz Tokijas centra debesskrāpju ainavu. Ambiciozā projekta autori ir japāņu arhitektu biroji "Noiz Architects", "Dentsu" un "Canaria". Kosmosa izpētes organizācija un projekta pasūtītāji "Spaceport City" cer, ka jau tuvāko gadu laikā projekts tiks apstiprināts un cilvēce būs soli tuvāk iespējai apceļot pasauli kosmiskā augstumā. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Antarexxa Space Global (@antarexxa) on

Bez kosmosa kuģu termināļiem peldošajā ēku kompleksā atradīsies ne mazums citu funkciju ēku, kopumā veidojot miniatūru kosmosa pilsētiņu. "Spaceport City" plānots ierīkot arī viesnīcu, ārstniecības klīniku, restorānu, kurā maltītes tiks pasniegtas tādā pašā manierē kā astronautu ēdieni kosmosā; 4D IMAX kinoteātri, kosmosa muzeju, akvāriju, diskotēku un fitnesa centru.

No arhitektūras viedokļa kosmosa centrs izcelsies ar unikālu viļņotu jumtu, kas savienos vairākas sfēriskas formas ēkas, kas atradīsies centra iekšpusē. Tas nozīmē, ka visu centru veidos vairāki stikla burbuļi, kuros tiks ierīkotas attiecīgās iestādes, bet tās visas savienos milzu "paplāte" jeb jumts. Savukārt uz kosmosa kuģiem no kosmosa centra vedīs trīs gareniski termināļi. 

Milzīgo kosmosa centru ieskaus vairāki lidlauki - atšķirībā no NASA kosmosa centriem, kur kosmosa kuģi paceļas vertikāli, "Spaceport City" lidaparāti pacelsies debesīs gluži kā parastās lidmašīnas. Jāpiebilst, ka pagaidām komerciālie kosmosa kuģi lidojumus neveic, taču tos pēta jau testa režīmā. Slavenākie uzņēmumi un zīmoli, kas potenciāli varētu organizēt lidojumus kosmosā, ir "Virgin Galactic" un "Blue Orgin". Tieši uzņēmums "Virgin Galactic" ir izstrādājis kosmosa lidaparātus, kas spētu pacelties horizontāli. Uzņēmums jau ir veicis dažus testa lidojumus, un uz tā izsludināto iespēju doties kosmosā ir pieteikušies jau vairāk nekā 600 cilvēku, vēsta ziņu portāls "CNN". Viens "Virgin Galactic" lidojums ilgst 90 minūtes un izmaksā 250 000 ASV dolāru vienai personai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu