Policija aptur nelikumīga naktskluba darbību (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Sestdienas, 17. oktobra, naktī Valsts un pašvaldības policija īstenoja pārbaudi naktsklubā “Teritorija”, jo iepriekš bija saņemta informācija par šī kluba nelikumīgo darbību –  par iespējamo narkotisko vielu apriti, kluba darbību pēc pulksten 24.00. Pārbaude rezultējās ar vairāk nekā 10 administratīvajiem procesiem un pat diviem kriminālprocesiem.

Pārbaudi organizēja Rīgas pašvaldības policija, bet no Valsts policijas puses piedalījās Rīgas reģiona pārvaldes Centra iecirkņa darbinieki, Speciālo uzdevumu bataljons un kinologi. Jāpiebilst, ka atsevišķu pārkāpumu konstatēšanā tika piesaistīta arī Valsts darba inspekciju un Rīgas pilsētas būvvalde, kā arī iepriekš bija saņemts tiesas lēmums par publiski nepieejamas administratīvā pārkāpuma vietas apskati bez īpašnieka piekrišanas.

Pārbaudes sākās jau piektdienas vēlā vakarā, kad klubā tika iesūtīti trīs pašvaldības policijas darbinieki privātās drēbēs kontrolpirkuma īstenošanai. Brīdī, kad policisti devās iekšā atpūtas vietā, kluba darbinieki visiem apmeklētājiem lūdza uzrādīt mobilos tālruņus un aizlīmēja tālruņu videokameras, piekodinot, ka kluba telpās fotogrāfijas uzņemt nedrīkst.

Pāris stundas vēlāk, kad iekštelpās bija iegūti pietiekami daudz pierādījumu, Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona vīri uzlauza naktskluba durvis un iekļuva tajā kopā ar kinologiem un Rīgas pašvaldības policiju. Tajā brīdī klubā atradās aptuveni 200 cilvēku.

Pēc pārbaudes kopā sākti 13 administratīvie procesi. No tiem četri Valsts policijā par narkotiku lietošanu, bet viens par nepakļaušanos policijas darbiniekiem. Savukārt Rīgas pašvaldības policijā sākti administratīvie procesi par pulcēšanās ierobežojumu pārkāpšanu, par tabakas un alkohola tirdzniecības pārkāpumiem, par pārkāpumiem patērētāju tiesību aizsardzības jomā un citiem pārkāpumiem. Papildus ir apkopoti materiāli par dažādiem pārkāpumiem, kuri ir Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts ieņēmumu dienesta un Pārtikas un veterinārā dienesta kompetencē. Valsts policijā sākti arī divi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas, proti,  par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt, jo klubā tika atrastas arī narkotiskās vielas – pēc sākotnējās informācijas kokaīns, marihuāna, halucinogēnās sēnes, amfetamīns, MDMA tabletes. Lai noteiktu precīzu narkotisko vielu sastāvu un apjomu, ir nozīmētas ekspertīzes.

Jāpiebilst, ka arī Rīgas pilsētas būvvalde konstatēja, ka telpas, kuras ir reģistrētas kā ražošanas korpuss, faktiski tiek izmantotas kā izklaides vieta. Tādēļ ir izdots administratīvais akts ar aizliegumu turpmāk šīs telpas izmantot naktskluba darbībai. Valsts policija un Rīgas pašvaldības policija arī turpmāk īstenos šāda veida pārbaudes nolūkā konstatēt ne tikai epidemioloģiskās drošības pasākumu neievērošanu, bet arī citus pārkāpumus, kuri novērojami Rīgas naktslokālos.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu