Saistībā ar skolotāja slepkavību Francijā aizturēti četri skolēni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Francijā tūkstošiem cilvēku demonstrācijās apliecina cieņu nogalinātajam vēstures skolotājam
Francijā tūkstošiem cilvēku demonstrācijās apliecina cieņu nogalinātajam vēstures skolotājam Foto: Michel Euler / AP

Francijas policija pirmdien aizturējusi četrus skolēnus, kuri tiek turēti aizdomās par palīdzēšanu slepkavam identificēt vēstures skolotāju Samuela Patī apmaiņā pret naudu, atklājis avots tieslietu sistēmā.

Saistībā ar Patī nogalināšanu aizturēti kopumā 15 cilvēki, no kuriem viens agrāk ticis notiesāts par noziegumiem, kas saistīti ar terorismu, un atzinies, ka sazinājies ar vīrieti, kas nogalināja Patī, atklāja avots.

47 gadus vecais vēstures skolotājs tika nogalināts piektdien Parīzes rietumu piepilsētā Konflānā-Sentonorīnā pie skolas, kurā viņš strādāja. Viņam tika nogriezta galva.

Uzbrucējs bija 18 gadus vecs, Maskavā dzimis čečenu imigrants Abdullahs Anzorovs, kuru sašāva policija un kurš no gūtajiem ievainojumiem vēlāk mira.

Pirms slepkavības skolotājam, kas stundā par vārda brīvību oktobra sākumā bija audzēkņiem demonstrējis karikatūras par musulmaņu pravieti Muhamedu, tikuši izteikti draudi.

Slepkavam identificēt skolotāju palīdzēja viens vai vairāki skolēni, kuri, ļoti iespējams, par to saņēma naudu, atklāja anonīmais avots.

Aizturēto vidū ir arī slepkavas vecāki, vectēvs un jaunākais brālis, kā arī zināms islāmists un tēvs vienam no Patī skolēniem. Viņš bija sācis internetā kampaņu pret Patī.

Vēl viens cilvēks aizturēts par slepkavas transportēšanu un viens par viņa pavadīšanu ieroča iegādē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu