Covid-19: Itālijas Lombardijas reģionā nosaka komandantstundu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Itālijas Lombardijas reģions otrdien gatavojas noteikt nakts komandantstundu, kas valstī būs radikālākais Covid-19 krīzes solis, kopš maijā valsts mēroga ierobežojumi tika samazināti.

Komandantstunda ilgs no plkst.23. līdz plkst.5, un šāds režīms būs spēkā no ceturtdienas vakara līdz 13.novembrim.

Veselības ministrs Roberto Speranca pirmdienas vakarā piekritis reģiona valdības ierosinātajam plānam.

"Tā ir pienācīga un simboliski svarīga iniciatīva, kurai nav īpaši nopietnu ekonomisko seku," laikrakstam "La Repubblica" otrdien sacīja reģiona prezidents Atilio Fontana.

Piektdien Itālijā pirmo reizi reģistrēti vairāk nekā 10 000 jaunu koronavīrusa gadījumu, un vissmagāk skarta atkal ir Lombardija - tieši tāpat, kā tas bija veselības krīzes sākumā februārī.

Pirmdien Lombardijā reģistrēti 1687 jauni inficēšanās gadījumi, bet Kampānija Itālijas reģionu vidū ierindojusies otrajā vietā ar 1593 gadījumiem.

Sestdien Lombardija lika slēgt bārus pēc pusnakts un aizliedza publiskās vietās ārpus telpām ēst un dzert.

Centienos apturēt jauno inficēšanās vilni Itālija noteikusi vairākus ierobežojumus, tomēr komandantstunda līdz šim nekur nebija izsludināta.

Aizliegts amatieru kontaktsports, arī futbola mači, aizliegtas skolu ekskursijas, ierobežota galdiņu apkalpošana bāros un restorānos pēc plkst.18.

Nav paredzams, ka varētu tikt izsludināts jauns valsts mēroga stingrais karantīnas režīms, sacīja premjerministrs Džuzepe Konte, neizslēdzot, ka tādi varētu tikt noteikti ierobežotās teritorijās.

Atbilstoši Lombardijas komandantstundas nosacījumiem cilvēki varēs pamest mājas veselības, darba vai nepieciešamības dēļ.

Jaunie noteikumi arī paredz, ka tirdzniecības centri nedēļas nogalēs būs slēgti, vēsta itāļu mediji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu