Testos manīts BMW X8 prototips ar līdz pat 750 zirgspēkiem

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Instagram

BMW X saimē šobrīd aizņemti visi cipari no 1 līdz 7, bet drīzumā atbilstošajiem modeļiem piebiedrosies arī spēkrats ar apzīmējumu X8. 

BMW vēl nav formāli apstiprinājuši X8 eksistenci, tomēr mūsdienu pasaulē ir grūti kaut ko noslēpt un iepriekš klīdušās baumas ir guvušas apstiprinājumu caur spiegu attēliem, kuros redzams noslēpumains minheniešu prototips. 

Lai gan maskējums ir tik biezs, ka cauri nespīd neviena virsbūves detaļa, no korpusa proporcijām ir skaidrs, ka tas nav X7. Drīzāk jauns modelis ar dinamiskāku raksturu. Tātad X8, kurš beidzot veidos konkurenci Audi Q8. 

Foto: Instagram

Lai gan Q8 virsbūvei ir kupejiskas iezīmes un tādas tika gaidītas arī no jau sen dažādās spekulācijās ievītā X8, redzams, ka prototipam ir klasiskas virsbūves līnijas ar pagarinātu, tiesa, arī viegli nolaidenu jumtu. Tātad BMW izvēlējušies par labu praktiskumam un salona ietilpībai, nevis vizuālajam sportiskumam.

Cik nu no maskētā auto bildēm noprotams, X8 būs arī citādāks lukturu un gaisa ieplūdes atveru pozicionējums, savukārt par radiatora režģi minējumu versijas atšķiras. Skaidrs, ka tās būs BMW nieres. Jautājums ir tikai par to, kādu formu tās iegūs - X7 masīvo dizainu vai jauno, uz leju nostiepto izskatu, kas izpelnījies neviennozīmīgu vērtējumu.

Foto: BMW

Maskētais prototips valkā hibrīdsistēmu testa mašīnas uzrakstus, tādējādi liekot domāt, ka automobilim uzstādīta tāda pati spēka agregātu izlase kā modelim 745e ar 3 litru turbo motoru un elektromotoru. Tā dod ne tikai pietiekamu dinamiku, bet arī iespēju kādu gabaliņu nobraukt ar elektrību vien. 

Paralēli videi draudzīgam hibrīdmodelim tiek prognozēta arī augstas veiktspējas X8 izstrāde. Atbilstoši dažādām baumām "karstais" X8 varētu varētu kļūt par visu laiku jaudīgāko M divīzijas izstrādājumu. Runā, ka automobilim būs 4,4 litru V8 twin-turbo motors kombinācijā ar 200 zirgspēku elektromotoru un 750 zirgspēku summāro jaudu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu