Evija Smagare laiž klajā savu debijas albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Evija Smagare
Evija Smagare Foto: publicitātes

Dziedātāja Evija Smagare, kura jau vairākus gadus aktīvi darbojas mūzikā un plašāku atpazīstamību guvusi pēc sadarbības ar grupu "Prāta vētra", 21. oktobrī publicē savu pirmo albumu "Lai noskan klusums". Tas pieejams lielākajās mūzikas straumēšanas platformās.

"Klusums ir sākums visam, gluži kā diena pirms lielā sprādziena. Klusumā var dzirdēt visu un nedzirdēt neko, klusums ir patiess un trausls, tas ir netverams," tā par jauno albumu "Lai noskan klusums" pati Evija Smagare. "Albuma vēstījums ietver eksistenciālas tēmas, kur mijas ikdienišķas situācijas, kas saistās ar attiecībām, izvēlēm, drosmi, kā arī ar globālākiem tematiem - par pasauli un cilvēka vietu tajā."

Albumā ir iekļautas desmit kompozīcijas latviešu, angļu, kā arī krievu valodā, ar kurām darbs tika sākts jau 2018. gadā.

Albuma vāks (mākslinieciskais noformējums - Laila Gross):

"Lai noskan klusums"
"Lai noskan klusums" Foto: Sabīne Blūma-Blūmane

"Mani vienmēr ir fascinējis tas, kā mūzika un skaņa spēj radīt cilvēkā sajūtas, tās ietekmēt un mainīt, tāpēc, arī rakstot šo albumu, mans galvenais noteicošais faktors bija sajūta. Man ir svarīga dziesmas vēstījuma un skaņas sinerģija, jo, apvienojot šos abus elementus veiksmīgā kompozīcijā, var nonākt pie vēlamā efekta. Es ar prieku eksperimentēju, tāpēc centos sevi neierobežot ne stilistiski, nedz arī tematiski, kas, manuprāt, ir pilnīgi normāli, strādājot pie sava pirmā albuma un meklējot savu muzikālo virzienu," tā par albumu saka Evija.

Šo stilistisko dažādību ietekmēja arī sadarbības ar pašmāju māksliniekiem - producentu Makree, reperi Nakts un multimākslinieku Artūru Jenotu, kuri piešķīra albumam atsvaidzinošu skanējumu.

Teksta un mūzikas autore ir pati Evija. Albuma producents ir Armands Varslavāns, kurš ir arī mūzikas līdzautors. Vairāku dziesmu tapšanā ir piedalījušies Evijas grupas biedri Mareks Logins (bungas), Jānis Aizupietis (taustiņi), Rūdolfs Iļķēns, jeb Rugo (elektronika), Andrejs Orlovs (basģitāra), Reinis Petrovičs (basģitāra).

Noklausies albumu "Lai noskan klusums".

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2020
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu