Ugunsgrēkos viens cilvēks gājis bojā, divi izglābti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijā otrdien ugunsgrēkos viens cilvēks gāja bojā un divi izglābti, pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Otrdien plkst.16.11 ugunsdzēsēji devās uz Viesīti, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju vienstāva koka dzīvojamā mājā no dzīvokļa nāca dūmi.

Ierodoties notikuma vietā un iekļūstot dzīvoklī, ugunsdzēsēji tajā atrada cilvēku, kuru iznesa ārā. Atbraukušie mediķi konstatēja cilvēka nāvi.

Dzīvoklis dega kopumā 35 kvadrātmetru platībā. Dzēšanas darbus apgrūtināja tas, ka dzīvoklis bija pilns ar mantām un priekšmetiem, kas kavēja pārvietošanos un degšanas perēkļu atrašanu.

Ugunsgrēka dzēšanā piedalījās arī Salas brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Tāpat vakar plkst.15.57 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ludzas pilsētu, kur divstāvu koka dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 25 kvadrātmetru platībā. No otrā stāva dzīvokļa, izmantojot glābšanas maskas, tika izglābti divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis.

Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās trīs cilvēki.

Izrādījās, ka tikai vienā no visiem dzīvokļiem bija uzstādīts dūmu detektors.

Aizvadītajā diennaktī kopumā VUGD saņēma 45 izsaukumus - 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, no tiem viens bija meža ugunsgrēks, 24 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu