Maijas Rozītes-Krištopanes vārds izmantots, lai izkrāptu no cilvēkiem naudu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Arvien biežāk pašmāju slavenību vārds tiek izmantots krāpnieciskām interesēm. Par identitātes zagļu upuri nu kļuvusi radio balss Maija Rozīte-Krištopane un žurnāliste Daina Jāņkalne.

TV3 raidījumam "Bez tabu" Rozīte-Krištopane atklāj, ka viņas vārds izmantots krāpnieciskiem nolūkiem.

"Klāt ir skaļš virsraksts par to, "kā ārsti gandrīz Maiju Rozīti-Krištopani esot noveduši līdz nāvei". Es sāku lasīt, es nesapratu vispār, kas tas tāds ir, jo es neesmu sniegusi nevienu interviju un vēl jo mazāk jebkad būtu saistījusies ar tādu līdzekļu reklamēšanu. Nekad mūžā! Pēc tam es, palasot vairāk, sapratu, ka te ir stāsts atkal par kaut kādu medicīnisku līdzekli, kas tiek popularizēts šādā veidā, izmantojot manu vārdu," sašutusi ir Rozīte-Krištopane, kura pēc ziņas ieraudzīšanas internetā metās brīdināt savus sekotājus sociālajos tīklos.

Arī žurnālistes Daiņas Jāņkalnes vārds ticis izmantots, lai reklamētu kādu "brīnumlīdzekli": "Bezkaunības līmenis ir vienkārši neticams! Vienkārši paņem un nozog cilvēka identitāti! (..) Tie cilvēki, kas ir pirkuši, faktiski jau ir noticējuši man!"

Facebook draugi! “Intervija”, kuru rotā šāds mans attēls un spilgti izteikumi par manu veselību, slimību un ieteicamām...

Posted by Daina Jankalne on Tuesday, September 8, 2020

Reklamētie brīnumlīdzekļi, visticamāk, realitātē nemaz nepastāv. Krāpnieku mērķis ir piesaistīt potenciālos pircējus un izkrāpt viņu privātos datus vai naudu, secina Latvijas Drošāka interneta centra komunikācijas speciālists Kaspars Līcītis.

Kas jāņem vērā, lai neuzķertos uz viltus ziņām, uzzini "Bez tabu" sižetā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu