Video ⟩ Vīnys volūdys vibracejis. Trešais stuosts. Ēriks Zeps

Evika Muizniece
CopyDraugiem X Whatsapp
Ēriks Zeps
Ēriks Zeps Foto: Ekrānuzņēmums

"Vīnys volūdys vibracejis" ir četru raidījumu cikls par Latgales mūziķu ceļu mūzikas jomā, ikdienas dzīvi un sajūtām, pārstāvot latgaliešu valodu un kultūru radošajās izpausmēs, vienlaikus esot vienotiem un kopīgi ejot uz mērķi popularizēt un saglabāt dzīvu latgaliešu valodu. Raidījumu cikls tapis, pateicoties kanāla ReTV atbalstam. Noskaties trešo raidījumu par etnomūziķi Ēriku Zepu.

Piedāvājam sarunu ar etnomūziķi un postfolkloras grupas “Rikši” vadītāju Ēriku Zepu – kādi ir izaicinājumi un ieguvumi, strādājot folkloras lauciņā pamatā latgaliešu valodā?

"Maņ latgalīšu volūda ir bejusi muna kasdīnas volūda jau kūpš bierneibas, jū es uzaugu Varakļuonūs, dzeivojūt pi vacmammas, vactāva, un tur – nu vīnkuorši vysi runuoja latgaliski apleik! Tei apziņa [ka es struodoju ar latgaliskū kulturas mantuojumu] man nuoca vysdreižuok tod, kod es atbraucu iz Reigu, kod es saprotu, ka vysā Latvejā tu navari dabuot tuos pošas sajyutas, kas ir Latgolā, un, ka tys, kas ir manī, ir boguoteiba. Es varu pīminiet vīnmār Ilgas Reiznieces, “Iļģu” vadeituojas, teiktū – jei vīnmār ir teikusi – nikod nadori tū, kū var miljons cyti. Dori tū, kū tikai tu vari dareit," tā Ēriks Zeps.

Ēriks Zeps
Ēriks Zeps Foto: Ekrānuzņēmums

Video: Trešais stuosts. Ēriks Zeps.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu