Pūce bijis saskarsmē ar Covid-19 pozitīvu personu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Jūris Pūce bijis saskarsmē ar Covid-19 pozitīvi personu un atrodas karantīnā. 

"Esmu saņēmis ziņu, ka esmu svētdien bijis saskarsmē ar Covid-19 pozitīvu personu. No šā mirkļa atrodos karantīnā, gaidu SPKC norādes par tālāko. Kad nosūtīs, došos uz testu. Savus pienākumus turpinu pildīt attālināti," ministrs vēsta sociālajā tīklā "Twitter".

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti 188 jauni Covid-19 gadījumi, bet divas personas mirušas, informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Aizvadītajā diennaktī veikti 5312 testi.

Jauni COVID-19 gadījumi stacionāros – 7. Kopā stacionāros ārstējas 79 pacienti: 73 ar vidēji smagu slimības gaitu, 6 ar smagu slimības gaitu. Kopā no stacionāra izrakstīti 300 pacienti.

Vēstīts, ka mutes un deguna aizsegu varēs nelietot persona, kas ir pārslimojusi Covid-19, kā arī ar konkrētiem nosacījumiem apmeklētāji tādos pasākumos, kuros ir fiksētas vai personalizētas sēdvietas. Sejas maska turpmāk būt jāvelk taksometru pasažieriem un vadītājiem, paredz valdībā atbalstītie grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".

Veselības ministrijā skaidro, ka nav precīzu pierādījumu, cik noturīga ir imunitāte pēc Covid-19 pārslimošanas, bet aplēses liecinot, ka sešu mēnešu laikā pēc pārslimota Covid-19 atkārtoti inficēties ar jauno koronavīrusu praktiski nav iespējams.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu