Aizvien biežāk sūtījumos tiek konstatētas internetveikalos iegādātas elektroniskās cigaretes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Arvien biežāk komerciālos sūtījumos tiek konstatētas internetveikalos iegādātas elektroniskās cigaretes un to uzpildes flakoni, lai gan šo preču iegāde internetveikalā un saņemšana pasta sūtījumā ir aizliegta, atzīmēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Dienestā norādīja, ka VID Muitas pārvaldes Lidostas muitas kontroles punkta amatpersonas trijās dienās - no 16. līdz 18.oktobrim - muitas kontrolēs 46 pasta sūtījumos konstatēja uzpildāmās elektroniskās smēķēšanas ierīces, kas iegādātas ar distances līgumu, tādējādi pārkāpjot Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likuma nosacījumus. Šajos pasta sūtījumos izņemtas 4980 elektroniskās smēķēšanas ierīces.

Visos gadījumos par pārkāpumu sākts administratīvā pārkāpuma process.

"Veicot pasta sūtījumu kontroli, muitas amatpersonas ir konstatējušas, ka pēdējā laikā būtiski pieaug gadījumu skaits, kad komerciālos pasta sūtījumos tiek atklātas elektroniskās cigaretes un elektronisko cigarešu uzpildes flakoni. Ir arī konstatēti gadījumi, kad pasūtījumus veikušas nepilngadīgas personas," klāstīja VID pārstāvji. 

Pēc VID sniegtās informācijas, šogad līdz 20.oktobrim kopumā 99 sūtījumos konstatētas nikotīnu saturošas elektroniskās cigaretes un elektronisko cigarešu uzpildes flakoni, un kopumā izņemta 10 941 vienība šo preču.

VID atgādināja, ka atbilstoši likumā noteiktajam internetveikalos ir aizliegts iegādāties ne vien tabakas izstrādājumus, bet arī elektroniskās cigaretes un uzpildes flakonus. Muitas kontrolēs atklājot sūtījumā šādas preces, tās tiek izņemtas un pie pircēja nenonāk. 

Par pārkāpumu fiziskajai personai piemēro naudas sodu no 100 līdz 210 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu