Trijās Cēsu izglītības iestādēs pieciem cilvēkiem atklāts Covid-19

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Cēsu novada pašvaldībai ir informācija par pieciem pozitīviem Covid-19 testiem Cēsu 2.pamatskolā un Cēsu pilsētas Pastariņa sākumskolā, kā arī Cēsu pilsētas 4.pirmsskolas izglītības iestādē, informēja pašvaldības Komunikācijas un klientu servisa pārvaldes vadītājs Kārlis Pots.

Viņš norādīja, ka pozitīvi testi uzrādīti gan pedagogiem, gan audzēkņiem. Testēšana veikta kopš pagājušās nedēļas vidus.

Reaģējot uz epidemioloģiskās situācijas strauju pasliktināšanos, šodien ārkārtas domes sēdē Cēsu novada deputāti pieņēma lēmumu, ar kuru skolu vadībai ļauts ar domes priekšsēdētāja saskaņojumu individuāli noteikt mācību režīmu - attālinātu vai klātienes - neatkarīgi no klašu grupām, dinamiski vērtējot epidemioloģisko situāciju iestādēs, novadā un valstī, sacīja Pots.

Viņš norādīja, ka visu pozitīvo testu gadījumos iestāžu vadība kopā ar pašvaldību konsultējusies ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) un ievērojusi visas nepieciešamās prasības. Ir apzināts kontaktpersonu loks, noteikti karantīnas noteikumi un termiņi - gan audzēkņiem, gan personālam.

Audzēkņu-kontaktpersonu vecāki ir informēti par situācijām, taču, pēc SPKC teiktā, vecāki un citi ģimenes locekļi drīkst doties darba gaitās, uzraugot bērnu veselības stāvokli.

Saskaņā ar SPKC rekomendācijām, mācību iestādes varēs turpināt darbu, pedagogiem-kontaktpersonām dažas dienas strādājot attālināti pēc skolēnu brīvlaika beigām. Mācību un koplietošanas telpās veikta dezinfekcija, piebilda Pots.

Šodien laboratorija ar uztriepēm testē Cēsu 2.pamatskolas un Cēsu pilsētas 4.pirmsskolas izglītības iestādes personālu. "Ja konstatēs plašāku vīrusa izplatību, pašvaldība uzstās uz siekalu testa nepieciešamību visiem audzēkņiem un kontaktpersonām," pauda Pots. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu