Latvijas iedzīvotāji arī Covid-19 pandēmijas apstākļos turpina ceļot (20)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pasažieri lidostā "Rīga"
Pasažieri lidostā "Rīga" Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas iedzīvotāji arī Covid-19 pandēmijas apstākļos turpina ceļot, taču, ņemot vērā Covid-19 kumulatīvo rādītāju mainīgumu valstīm, ceļojumu iegāde patlaban notiek īsi pirms plānotā lidojuma, pastāstīja "Tez Tour" mārketinga vadītāja Marina Batkiļina.

Kā sacīja "Tez Tour" pārstāve, ņemot vērā tūrisma nozarei noteiktos ierobežojumus, pagaidām atļauti lidojumi uz Kipru un tas ir vienīgais galamērķis, kuru var piedāvāt atpūtas ceļojumu segmentā pie jūras rudenī. Tajā pašā laikā tūristi saprot, ka patlaban viņi nevar plānot ceļojumus vairākus mēnešus uz priekšu, jo jebkura no valstīm, kas šodien ir droša ceļošanai, rītdien var izrādīties nedroša un tikt slēgta.

Ceļojumu iegāde notiek īsi pirms izlidošanas, un paši tūristi ir iemanījušies izkalkulēt aptuveno prognozi kumulatīvo Covid-19 gadījumu skaitam, piemēram, Kiprā.

Ja kādreiz ceļotājiem viens no svarīgākajiem nosacījumiem bija silts laiks un jūra, laba viesnīca, augsts serviss, tad šodien noteicošais ir Covid-19 saslimstības rādītāji,

sacīja Batkiļina.

"Šodien nevar runāt par reāli pieprasītiem galamērķiem. Jautājumi no tūristu puses ir citādi: "Vai Jums vēl ir ceļojumi uz kādu valsti?" "Uz kurieni ceļot ir droši?"," viņa atklāja.

"Tez Tour" turpinot aicināt valdību "pāriet uz pārdomātu stratēģiju Covid-19 regulēšanas ziņā, lai cīņā ar vīrusu nevajadzētu upurēt tūrisma nozari, ļaut nozarei strādāt un pildīt savas saistības pret patērētajiem, partneriem un darbiniekiem".

Jau ziņots, ka "Tez Tour" organizētais pirmais čarterreiss uz Kipru sestdien bijis piepildīts 100% apmēra. Tūrisma portālā "travelnews.lv""Tez Tour" ģenerāldirektors Baltijas valstīs Konstantīns Paļgovs stāstīja, ka "Tez Tour" 17.oktobrī sadarbībā ar Kipras nacionālo aviokompāniju "Cyprus Airways" pirmoreiz sāka "Tez Tour" čarterreisu programmu no Rīgas uz Larnaku, Kipru. "Tas ir praktiski vienīgais virziens, kas patlaban ir iespējams čarterreisu veikšanai no Rīgas, Latvijas," uzsvēra Paļgovs.

Kā ziņots, pēc SPKC datiem, Kipra ir viena no piecām valstīm, atgriežoties no kurām, nav jāievēro pašizolācija. No sestdienas, 17.oktobra, pašizolācija vairs nav jāievēro, atgriežoties no Kipras, Somijas, Grieķijas, Igaunijas un Norvēģijas.

"Tez Tour" pagājušajā gadā strādāja ar 39,757 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 28,6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 43,3% un bija 1,27 miljoni eiro. Kompānija "Tez Tour" reģistrēta 2002.gada martā, un tās pamatkapitāls ir 2828 eiro. "Tez Tour" vienīgais īpašnieks ir Spānijā reģistrēta kompānija "Germesinvest SL".

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu