Navaļnija komanda iesniedz sūdzību par Krievijas izmeklētāju bezdarbību (3)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija komanda iesniegusi sūdzību Tomskas tiesā par to, ka saistībā ar opozicionāra saindēšanu nav ierosināta krimināllieta, ceturtdien "YouTube" kanālā "Navaļnij Live" paziņoja Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) juriste Ļubova Soboļa.

"Jau divi 30 dienu termiņi ir pagājuši, jau divas reizes varēja ierosināt krimināllietu, un līdz šim neierosina.

Tāpēc mēs vēlreiz sniedzam sūdzību un pieprasīsim, lai tiktu ierosināta krimināllieta un mums tiktu sniegta atskaite, kā tā tiek izmeklēta, jo šobrīd FBK un Navaļnija radinieki nekādus papīrus nav saņēmuši," norādīja Soboļa.

Kā ziņots, Navaļnijam 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. 22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

2.septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas.

Šo slēdzienu apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas, kā arī Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija (OPCW).

Navaļnijs, kas no Berlīnes slimnīcas 22.septembrī tika izrakstīts, paziņojis, ka aiz viņa saindēšanas stāv pats Putins.

Rietumvalstis ir pieprasījušas Krievijai paskaidrojumus, taču Kremlis ir noraidījis jebkādu savu saistību ar šo slepkavības mēģinājumu.

Nosaukums: Aleksejs Navaļnijs pēc izrakstīšanas no slimnīcas

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu