Kairiša filma "Pilsēta pie upes" ceļo uz Tallinu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Viesturs Kairišs
Viesturs Kairišs Foto: Agnese Zeltiņa

No 13. novembra līdz 29. novembrim Tallinā norisināsies kinofestivāls "Black Nights", kurā iekļauta arī latviešu režisora Viestura Kairiša spēlfilma "Pilsēta pie upes" ("Piļsāta pi upis"), kas pašlaik pieejama televīzijas skatītājiem "LMT Viedtelevīzijā".

Filmas scenārija pamatā ir latviešu trimdas autora Gunara Janovska romāns ar tādu pašu nosaukumu "Pilsēta pie upes".

Tallinas kinofestivāls, kas šogad norisināsies jau 24. reizi, preses konferencē nosaucis vēl septiņpadsmit filmas, kas pievienojas astoņām jau septembrī izziņotajām kinolentēm un tagad ir visa starptautiskā konkursa programma, kurā iekļauta arī Lailas Pakalniņas spēlfilma "Spogulī".

Kairiša "Pilsēta pie upes" starptautiski tiek izrādīta ar nosaukumu "The Sign Painter".

Tallinas kinofestivāls "Black Nights" jau iepriekš ziņoja par šā gada norises formātu, kas tiks pielāgots aktuālajai situācijai, bet ir paredzēti arī klātienes notikumi, tai skaitā filmu pirmizrādes.

Kairiša spēlfilma "Pilsēta pie upes", kas uzņemta studijā "Ego Media", nacionālo pirmizrādi piedzīvoja 17. janvārī, un līdz šim to noskatījušies vairāk nekā 67 000 skatītāju. Filma izpelnījusies piecpadsmit nominācijas šāgada Nacionālajai kino balvai "Lielais Kristaps".

Vēsturiskās attiecību drāmas par laiku, kurā īsā laika posmā nomainās trīs varas un notikumu centrā ir trīs jaunu cilvēku attiecības, priekšplānā ir dažādi tēli. Vai tas būtu centrālais tēls daiļkrāsotājs Ansis, vai atsevišķās epizodēs redzamais sētnieks (sākotnēji) Bite - katram no viņiem filmā ir svarīga loma, katram ir savs raksturs, runas veids, savas izvēles un liktenis.

Galvenajās lomās filmā spēlē Suharevskis, Agnese Cīrule, Gundars Āboliņš, Brigita Cmuntova un Juozas Budraitis. Kairišs filmu veidoja kopā ar saviem ilggadējiem radošajiem partneriem - mākslinieci Ievu Jurjāni un operatoru Gintu Bērziņu.

Iepazīsti spēlfilmas "Piļsāta pi upis" galvenos varoņus:

Ansis (lomā Dāvis Suharevskis) 

Naiga (lomā Agnese Cīrule) 

Zisele (lomā Brigita Cmuntova)

Bernšteins (lomā Gundars Āboliņš) 

Vecais kapteinis (lomā Juozs Budraitis) 

Andreass (lomā Aids Jurgaitis) 

Mamonovs (lomā Guntis Peļņa)

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu