Noskaties: "Kvazimodo dziedājums" čellam un klavierēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Valters Pūce un Dainis Tenis
Valters Pūce un Dainis Tenis Foto: publicitātes

Čellists Valters Pūce un pianists Dainis Tenis izziņo jaunu koncertprogrammu "Radīts Latvijā" un publicē klipu Zigmara Liepiņa kompozīcijai "Kvazimodo dziedājums".

Programmas ideja balstīta uz latviešu komponistu melodijām Valtera un Daiņa aranžijās. Skanēs tādi skaņdarbi kā jau minētais “Kvazimodo dziedājums”, Imanta Kalniņa “Apvij rokas”, Jāņa Lūsēna “Alises iela”, Valta Pūces “Balāde no izrādes “Šveiks””, Raimonda Paula “Teātris”, Emīla Dārziņa “Melanholiskais valsis” un citi darbi.

"Mēs vasarā sākām ļoti veiksmīgu koncertturneju dažādās Latvijas pilsētās ar programmu "Bez elektrības", un, apbraukājot mūsu skaisto zemi, radās doma par īpašu programmu, kas būtu veltīta tieši Latvijai. Šī programma ir kā atgriešanās pie saknēm, gan skanējumā, gan skaņdarbu izvēles ziņā. Tas būtu mūsu novēlotais apsveikums Latvijai 100gadē, labāk vēlāk nekā nekad…" Tā Valters Pūce.

Dainis: "Jaunā koncertprogramma, manuprāt, ir simboliska atbilde pasaulē esošajiem ierobežojumiem, kuru dēļ ir īstais brīdis iedziļināties pašmāju komponistu darbos. Secinājām, ka liela daļa brīnišķīgas mūzikas ir reti atskaņota instrumentālā izpildījumā, tādēļ esam gandarīti, ka ar šo programmu atcerēsimies sen nedzirdētas melodijas un papildināsim čella un klavieru repertuāru, ko, iespējams, nākotnē varēs izpildīt jaunie mūziķi.”

Jauno koncertprogrammu duets Valters Pūce un Dainis Tenis sāk ar Zigmara Liepiņa leģendāro “Kvazimodo dziedājumu”, ko savulaik izpildīja Igo un Niks Matvejevs. Mūzikas video tapis Jaunpils pilī, kas ir viena no retajām viduslaiku pilīm, kas saglabājusies.

Tuvākie koncerti: Valmierā - 20. novembrī, Jelgavā - 27. novembrī, Rīgā – 12. decembrī un  Siguldā - 13. decembrī. Biļetes pieejamas drīzumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu