Iespējamo teroraktu dēļ ASV aptur vīzu izsniegšanu Turcijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV apturējušas vīzu izsniegšanas pakalpojumus vēstniecībā un konsulātos Turcijā, jo saņemta ticama informācija par potenciāliem teroraktiem, piektdien paziņojusi Savienoto Valstu vēstniecība Ankarā.

Vēstniecība paziņoja, ka konsulārie pakalpojumi tiks pārtraukti vēstniecībā Ankarā un konsulātos Stambulā, Adanā un Izmirā.

Vēstniecība atklāja, ka saņēmusi ticamu informāciju par potenciāliem teroraktiem un ASV pilsoņu un citu ārzemnieku iespējamo nolaupīšanu Stambulā un citās vietās Turcijā.

Vēstniecība ieteikusi ASV pilsoņiem būt ļoti modriem vietās, kur mēdz pulcēties amerikāņi un citi ārzemnieki, tostarp lielās biroju ēkās un iepirkšanās centros.

2013.gada pašnāvnieks uzspridzinājās pie ASV vēstniecības Ankarā, nogalinot sevi un turku apsargu. Atbildību par teroraktu uzņēmās kāds galēji kreisais grupējums.

2016.gadā ASV drošības apsvērumu dēļ deva rīkojumu visu Stambulas konsulāta darbinieku ģimenes locekļiem atstāt Turciju.

Turcijā 2015.gadā un 2016.gadā notika virkne teroraktu, par kuriem atbildību uzņēmās dažādi grupējumi, arī "Islāma valsts".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu