100% meli: Navaļnijs komentē Putina rīkojumu ļaut viņu pārvest uz slimnīcu Vācijā (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Saindētais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs par meliem nodēvējis Krievijas prezidenta Vladimira Putina apgalvojumu, ka Navaļnijs uz slimnīcu Vācijā pārvests tikai pateicoties Putina rīkojumam, vēsta Krievijas medijs “Meduza”. 

Navaļnijs uzsver, ka viņam nav ierobežojumu attiecībā uz izbraukšanu no Krievijas, tāpēc šāds īpašs Putina rīkojums nemaz neesot bijis nepieciešams. 

Kā ziņots, Putins ceturtdien paziņoja, ka pēc Navaļnija saindēšanas pats personīgi devis atļauju viņa pārvešanai ārstēšanai uz Vāciju. 

Putins izteicās, ka šāds viņa rīkojums esot bijis nepieciešams, jo savādāk Navaļniju no Krievijas varējuši arī neizlaist, tāpēc, ka viņam bijuši ierobežojumi saistībā ar tiesas izmeklēšanu un krimināllietu. 

“Par “ierobežojumiem uz izbraukšanu” tas vispār ir smieklīgi. 100% meli. Man ir ārzemju pase. Es šajā jautājumā uzvarēju [Krieviju] Eiropas tiesā,“ sociālajā tīklā “Instagram” norāda Navaļnijs. 

“Safabricētajā lietā par “veterāna apvainošanu” no manis mēģināja iegūt parakstu par neizbraukšanu no valsts, tomēr attiecīgais likuma pants nemaz neparedz pārvietošanās ierobežošanu. Šo parakstu es dot attiecos,” norāda Navaļnijs. 

Viņš arī norāda, ka šis Putina izteikums tikai kārtējo reizi nostiprina viņā pārliecību, ka aiz viņa slepkavības mēģinājuma stāv tieši Putins.

“Viņš aizliedza mani [uzreiz] izvest, lai slēptu ķīmisko ieroču pēdas. Mana “netransportējamība” ir tieši Putina, nevis Omskas ārstu iniciatīva,” norāda Navaļnijs. 

“Divi mēneši jau pagājuši [kopš indēšanas], bet krimināllietas joprojām nav – arī tas ir personīgs Putina rīkojums. Kā ikviens cits noziedznieks, viņš slēpj nozieguma pēdas,” uzver Navaļnijs. 

Augustā Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pavēstīja, ka Putins neesot piedalījies nekādās sarunās attiecībā uz Navaļnija pārvešanu no Omskas uz slimnīcu Berlīnē. 

Savukārt ceturtdien Putins pavēstījis, ka viņš devis prokuratūrai personīgu rīkojumu ļaut izlaist Navaļniju no valsts. Pēc šī paziņojuma Peskovs skaidroja, ka Putins ar prokuratūru esot runājis tieši par Navaļnija tiesībām pamest Krieivju. 

Navaļnijam 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. 22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika "Charite". 

2.septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas. 

Šo slēdzienu apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas, kā arī Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija (OPCW). 

Navaļnijs, kas no Berlīnes slimnīcas 22.septembrī tika izrakstīts, paziņojis, ka aiz viņa saindēšanas stāv pats Putins. 

Rietumvalstis ir pieprasījušas Krievijai paskaidrojumus, taču Kremlis ir noraidījis jebkādu savu saistību ar šo slepkavības mēģinājumu. 

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu