Hamiltons Portugālē izcīna savas karjeras 97. "pole position"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Luiss Hamiltons
Luiss Hamiltons Foto: EPA/Scanpix

"Mercedes" britu pilots Lūiss Hamiltons sestdien uzvarēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 12.posma - Portugāles "Grand Prix" - kvalifikācijā.

Viņš sasniedza labāko laiku trešajā kvalifikācijas sesijā, distanci veicot minūtē un 16,652 sekundēs.

"Es nevaru izstāstīt, cik grūti tas šodien bija," pēc kvalifikācijas sacensībām teica laimīgais "pole position" īpašnieks. "Es redzēju, kā Botass uzvarēja katrā sesijā, un tikai mēģināju atrasta laika rezerves. Es izvēlējos veikt trīs apļus, lai man būtu iespēja vēl pārspēt savu laiku."

Hamiltons izcīnīja savu devīto uzvaru kvalifikācijas sacensībās šosezon un 97.uzvaru karjerā.

Viņš par 0,102 sekundēm apsteidza komandas biedru somu pilotu Valteri Botasu, kurš dominēja visu nedēļas nogali, bet svētdienas sacensībās būs spiests samierināties ar otro vietu pirmajā starta rindā, bet par 0,252 sekundēm - "Red Bull" pilotu Maksu Verstapenu.

"Galu galā man arī vajadzēja veikt divus kvalifikācijas apļus pēc kārtas," viņš izteica nožēlu pēc zaudētās pirmās pozīcijas. "Būtu bijis jauki sākt sacensības tīrajā trases pusē, taču paskatīsimies, ko mēs varam izdarīt no otrās pozīcijas."

"Esmu laimīgs par izcīnīto trešo vietu, aplis tika veikts diezgan labi. Turklāt mēs tālu neatpaliekam (no "Mercedes" braucējiem)," Verstapens bilda sacensību rīkotājiem. "Starts noteikti būs svarīgs."

Ceturto vietu ieņēma "Ferrari" pilots Šarls Leklērs, piekto - "Racing Point" pārstāvis Serhio Peress, sesto - "Red Bull" braucējs Aleksandrs Albons.

Kvalifikācijas braucieni aizkavējās par pusstundu, labojot trešajos treniņbraucienos sabojāto notekūdeņu sistēmas režģi.

Arī kvalifikācijā uzreiz vadībā izvirzījās Botass, apli veicot minūtē un 17,064 sekundēs. Pēc brīža viņu pārspēja Verstapens, kuru savukārt - Hamiltons.

Pēc piecu lēnāko braucēju atsijāšanas kvalifikācijas otro kārtu ar ātrāko laiku atkal uzsāka Botass - minūte un 16,466 sekundes.

Otrās kvalifikācijas beigās ar formulas aizmuguri riepu barjerā iebrauca austrālietis Daniels Rikjardo ("Renault"), taču spēja atstāt grants joslu un iekļuva izšķirošajā kvalifikācijas posmā.

Pie pēdējā starta netika pasaules eksčempions Sebastians Fetels no "Ferrari", kurš ierindojās 15.vietā.

Trešajos treniņbraucienos Algarves Starptautiskajā trasē ātrākais 4,684 kilometrus garajā aplī bija Botass. Viņš sasniedza rezultātu viena minūte un 16,654 sekundes, par 0,026 sekundēm apsteidzot Hamiltonu un par 0,158 sekundēm - Verstapenu.

Dienu pēc tam, kad uzliesmoja francūža Pjēra Gaslī "Aplha Tauri" auto, viņš trešajos treniņbraucienos aizsniedzās līdz ceturtajai vietai, piekto ieņemot taizemietim Albonam no "Red Bull", kamēr abi "Ferrari" piloti - Leklērs un Fetels - ierindojās attiecīgi sestajā un 11.vietā.

Jau ziņots, ka piektdien abos pirmajos treniņbraucienos uzvarēja Botass, pirmajā no tiem apsteidzot komandasbiedru Hamiltonu un Verstapenu, bet otrajā - Verstapenu un Lendo Norisu ("McLaren").

Portugāles Lielās balvas izcīņa gaidāma svētdiena. Tajā Hamiltonam būs iespēja kļūt par uzvarām bagātāko pilotu F-1 vēsturē.

Hamiltons pārliecinoši dodas pretī savam septītajam titulam, 11 posmos iekrājot 230 punktus. Par teju trīs uzvaru tiesu atpaliek Botass, kura kontā ir 161 punkts, bet trešais ar 147 punktiem ir Verstapens.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 17 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu