Covid-19: 211 jauni inficēšanās gadījumi; divi cilvēki miruši; 22 cilvēki stacionēti (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
"E.Gulbja laboratorijā" Brīvības ielā tiek nodrošināta koronavīrusa Covid-19 analīžu veikšana
"E.Gulbja laboratorijā" Brīvības ielā tiek nodrošināta koronavīrusa Covid-19 analīžu veikšana Foto: Evija Trifanova/LETA

Sestdien Latvijā atklāti 211 jauni Covid-19 gadījumi, savukārt divas inficētas personas mirušas, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

Vakar mirušās ar Covid-19 inficētās personas bijušas vecuma grupā no 75 līdz 85 gadiem.

Līdz ar to kopumā Latvijā līdz šim mirušas 56 ar Covid-19 inficētas personas jeb 1,2% no reģistrētajiem saslimušajiem.

Kopumā sestdien veikti 4458 Covid-19 izmeklējumi, līdz ar to diennakts laikā atklāto pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testēto skaitu sasniedzis 4,7%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Latvijā kopumā līdz šim ar Covid-19 saslimušas 4678 personas, bet 1357 izveseļojušās.

Augstākā saslimstība - izglītības iestādēs un bērnu kolektīvos

SPKC, analizējot datus par uzliesmojumiem, un vērtējot saslimušo inficēšanās avotus, secina, ka joprojām visaugstākā saslimstība 41. un 42.nedēļā tiek novērota izglītības iestādēs un bērnu kolektīvos, tad seko mājsaimniecības un kontaktēšanās ar saslimušajiem ģimenes locekļiem, joprojām tiek reģistrēti uzliesmojumi darba vietās.

Pagājušajā nedēļā atkal ir pieaudzis to cilvēku skaits, kas inficējušies ārzemēs. Saglabājās inficēšanās privātajos pasākumos, kultūras un reliģiskajos pasākumos, sporta nodarbību vietās.

SPKC atgādina – ja sajūti saslimšanas pazīmes (sāp kakls, nogurums, neliela temperatūra, klepus) – paliec mājās, nekādā gadījumā neej uz darbu! Sazinies ar savu ģimenes ārstu.

Esi atbildīgs pret sevi un apkārtējiem.

Latvijas slimnīcās nonākuši jau 146 Covid-19 pacienti

Pašlaik Latvijas slimnīcās ārstējas 146 Covid-19 pacienti, liecina Nacionālā veselības dienesta dati

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) ir izteikusies, ka Latvijas slimnīcās ir aptuveni 250 gultasvietas Covid-19 pacientiem, bet pēc šīs robežas pārsniegšanas būtu jādomā par veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas pārorganizēšanu.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pagājušās diennakts laikā slimnīcās ievietoti 22 jauni Covid-19 pacienti.

Vakar no Latvijas slimnīcām izrakstīts viens pacients, bet divas personas mirušas, līdz ar to kopumā stacionāros ārstējas 146 pacienti, no kuriem 138 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet astoņi - ar smagu slimības gaitu. Salīdzinoši arī vakar tika ziņots par astoņiem pacientiem, kuriem ir smaga saslimšanas ar Covid-19 gaita.

Kopš Covid-19 parādīšanās no slimnīcām izrakstīti kopumā 323 pacienti.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu