Gajsers vēlreiz uzvar Lommelā un tuvojas MXGP čempiona titulam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Tims Gajsers
Tims Gajsers Foto: MXGP.com

Slovēnijas motosportists Tims Gajsers svētdien Beļģijā izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta sezonas 15.posma - Lommelas "Grand Prix" - prestižākās MXGP klases sacensībās un nostiprināja vadību kopvērtējumā.

Pirmajā braucienā Gajsers "izcēla startu" un bija vadībā visu sacīksti. Brauciena pirmajā pusē viņam pakausī elpoja francūzis Romēns Fevrs, kurš beigās tika apsteigts par drošu 23 sekunžu pārsvaru, kamēr trešais bija itālis Antonio Kairoli.

Arī otrajā braucienā Gajseram padevās veiksmīgs starts, taču viņš krita un pirmajos apļos turējās piektajā pozīcijā. Slovēnis pakāpeniski apdzina savus sāncenšus un piecus apļus pirms finiša kļuva par līderi, apsteidzot Fevru. Arī otrajā braucienā francūzis piekāpās Gajseram, bet trešais bija šveicietis Žeremijs Sīvers.

Tikmēr Kairoli pirmajos līkumos krita, kā dēļ sacensību ievadošajā aplī nonāca pēdējā pozīcijā, no kuras itālis aizcīnījās līdz desmitajai vietai.

Viens no vadošajiem MXGP klases braucējiem Horhe Prado trešajā posmā Lommelas trasē nestartēja, jo nedēļas nogalē spānim tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19.

Posmā ar 50 punktiem uzvarēja Gajsers, otrais ar 44 punktiem bija Fevrs, bet trešo vietu ar 38 punktiem ieņēma Sīvers.

Lommelas trasē nedēļas laikā tika aizvadīti trīs posmi, no kuriem divos uzvarēja Gajsers, bet vienā - Prado.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 15 posmiem līderis ar 583 punktiem ir Gajsers, kurš par 74 punktiem apsteidz Kairoli, bet par vēl desmit punktiem mazāk ir Sīveram. Novembra sākumā Itālijā paredzēti sezonas pēdējie trīs posmi, kuros braucēji var maksimāli iekrāt 150 punktus.

Pauls Jonass, kurš vasarā guva smagu traumu, iekrājis 26 punktus un ir 30.vietā, bet dažos posmos startējušais Kārlis Sabulis ar 18 punktiem atrodams 33.pozīcijā.

MXGP sezonas kalendārā ir 18 posmi, no kuriem trīs augustā notika Latvijā Ķeguma trasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu