Performances "Pret traģisko sienu" laikā tiek mesti 150 šķēpi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Didzis Grodzs

Piektdien, 23. oktobrī "Rīgas mākslas telpas" (Kungu ielā 3) lielajā zālē notika mākslinieku Artūra Virtmaņa un Danielas Vētras performance "Pret traģisko sienu / Against the Tragic Wall". Tās rezultātā ir tapusi iespaidīga, grafiska instalācija, ko varēs apmeklēt no šī gada 29. oktobra līdz 6. decembrim. Aplūko foto!

Abu mākslinieku performanci klātienē varēja vērot vien ierobežots cilvēku skaits, tāpēc notikums bija pieejams arī tiešraidē, “Rīgas mākslas telpas” Facebook lapā, ko līdz šim noskatījušies vairāk kā 1700 skatītāju. Ieskaitot klātienes apmeklētājus, to ir redzējuši teju divi tūkstoši cilvēku.

Performances laikā mākslinieks radīja iespaidīgu I Have a Dream uzrakstu, kamēr Daniela Vētra viņa virzienā raidīja 150 šķēpus.

Ņemot vērā procesa intensitāti un iespējamos riskus, pie izstāžu zāles durvīm tika norīkota mediķu brigāde, kuras palīdzība, par laimi, netika izmantota. Tapušajā izstādē “Pret traģisko sienu” varēs aplūkot gan šķēpu sienas instalāciju, gan vairākus video materiālus no pašas performances un tās sagatavošanās procesa.

Performanci veidoja instalāciju mākslinieks Artūrs Virtmanis, Daniela Vētra, mūziķis Linards Kalniņš, kā arī DJ Monsta un Rīgas Doma kora skolas audzēknis Olivers Veldre.

Foto: Artūra Virtmaņa un Danielas Vētras performance “Pret traģisko sienu”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu