Nedēļas laikā sākti 20 administratīvā pārkāpuma procesi par pašizolācijas neievērošanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Policija aizvien turpina uzraudzīt, vai iedzīvotāji ievēro Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai noteiktās drošības prasības. 

Pagājušajā nedēļā, no 19. oktobra līdz 25. oktobrim, par epidemioloģiskās drošības pasākumu neievērošanu ir sākts 51 administratīvā pārkāpuma process, no kuriem 20 procesi ir par pašizolācijas neievērošanu. 

Tāpat sākti 10 administratīvā pārkāpuma procesi par darba laika turpināšanu izklaides vietās pēc pulksten 24.00, bet vēl 16 administratīvā pārkāpuma procesi sākti par elektroniskās anketas neaizpildīšanu informācijas sistēmā covidpass.lv un pieci procesi par distancēšanās prasību neievērošanu.

Arī šoreiz personas, kurām būtu jāievēro pašizolācijas prasības, to ignorējušas, apmeklējot publiskas un sabiedriskas vietas, kur uzturas liels skaits citu cilvēku.

Tāpat šā laika posma ietvaros Valsts policija un Pašvaldības policija ar mērķi konstatēt iespējamos pulcēšanās pārkāpumus ir veikusi 3808 preventīvās pārbaudes, no kurām 1992 pārbaudes veiktas sabiedriskās ēdināšanas vietās.

Šobrīd policijas kontrolē atrodas aptuveni 16 887 personas, kurām, atgriežoties no tām valstīm ar augstu Covid-19 saslimstību, ir obligāti jāievēro pašizolācijas prasības. Tomēr jānorāda, ka šis skaitlis katru dienu mainās.

Tāpat atgādinām, ka no 12. oktobra visiem, kas ieceļo Latvijā gan ar privāto transportlīdzekli, gan izmantojot pasažieru pārvadātāju pakalpojumus, obligāti jāaizpilda elektroniskā anketa vietnē covidpass.lv. Anketas ir iespējams aizpildīt no jebkuras viedierīces, un to aizpildīšana ieceļotājiem ir jāveic ne agrāk kā 48 stundas pirms Latvijas robežas šķērsošanas.

Lai gan ir ieviesta jauna sistēma, policijas darbs saistībā ar pašizolācijā esošo personu kontroli neapstājas. Tieši pretēji, grozījumi Ministru kabineta noteikumos nosaka, ka no šodienas policijai tiek doti papildu instrumenti šai kontrolei. Proti, turpmāk policija izvēles kārtībā varēs apturēt transportlīdzekli, lai pārliecinātos, vai transportlīdzeklī nav kāda persona, kurai jāaizpilda šī elektroniskā anketa un jāievēro pašizolācija. Tas gan nenozīmē, ka policija uzreiz sāks rīkot aktīvus reidus.

Valsts policija strikti atgādina – ja persona ir devusies ārpus Latvijas un atgriezusies no ārvalstīm ar augstu Covid-19 saslimstību, obligāti ir jāievēro pašizolācija! Attiecīgo valstu saraksts ir pieejams Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā: https://www.spkc.gov.lv/.../valstu-saslimstibas-raditaji.... Ievērojot noteiktos ierobežojumus un drošības pasākumus, tu vari pasargāt ne tikai sevi, bet arī savus tuviniekus un apkārtējos cilvēkus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu