Eiropas valstis pastiprina ierobežojumus cīņā ar Covid-19

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Cīņā ar jaunā koronavīrusa pandēmijas otro vilni Beļģija, Dānija, Itālija un Slovēnija pirmdien ieviesušas stingrākus ierobežojumus.

Beļģijas valdība slēgusi visus bārus, restorānus un kafejnīcas un ieviesusi komandantstundu, kā arī noteikusi, ka visiem cilvēkiem, kuriem iespējams, jāstrādā attālināti no mājām.

Itālijā, kur diennaktī inficēto cilvēku skaits svētdien pirmo reizi pārsniedza 20 000, premjerministrs Džuzepe Konte deva rīkojumu visiem restorāniem un bāriem pārtraukt apkalpot apmeklētājus plkst.18. Pēc šī laika drīkstēs pārdot tikai ēdienus līdzņemšanai.

Itālijā arī slēgtas sporta zāles, baseini, kinoteātri, teātri un koncertzāles. Futbola stadionos netiek ielaisti skatītāji un vismaz 75% vidusskolēnu mācības turpmāk notiks attālināti.

Saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra (ECDC) risku novērtējumu vairumā Eiropas valstu epidemioloģiskā situācija rada nopietnas bažas. Un arvien lielāks kļūst spiediens uz veselības aprūpes sistēmām un pieaug mirstība.

Slovēnija cīņā ar koronavīrusu aizliegusi pārvietošanos starp pašvaldībām, pirmdien vēstīja ziņu aģentūra STA.

Jaunie ierobežojumi stāsies spēkā otrdien, attieksies uz visu valsts teritoriju un paliks spēkā vismaz nedēļu, paziņoja Slovēnijas valdība.

Tikmēr Dānijā no pirmdienas aizliegts pārdot alkoholu naktīs, kā arī samazināts atļauto cilvēku skaits publiskos pasākumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu