Petraviča: neveicot pilnu minimālo sociālo iemaksu, alternatīvo nodokļu režīmu dalībniekiem būs jāvēršas sociālajā dienestā (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

2021.gadā alternatīvo nodokļu režīmu dalībniekiem ar ienākumiem zem minimālās algas jeb mazākiem par 500 eiro būs jāvēršas sociālajā dienestā, lai varētu neveikt pilnu minimālo sociālo iemaksu, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem pavēstīja labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).

Petraviča norādīja, ka nākamgad paredzēts ieviest minimālo sociālo iemaksu veikšanu no minimālās algas, lai paredz sociālo drošību visiem strādājošajiem.

Tomēr plānots noteikt, ka autoratlīdzību saņēmējiem, pašnodarbinātajiem un mikrouzņēmuma nodokļa maksātājiem, kuru ienākumi nesasniegs minimālās algas apmēru, būs jāvēršas sociālajā dienestā, lai varētu neveikt pilnu minimālo iemaksu, norādīja labklājības ministre.

Sociālajā dienestā šie cilvēki varētu saņemt individuālu atbalstu un viņiem arī varētu būt nepieciešams piedalīties kādos līdzdarbības pasākumos, lai sociālais dienests reizi ceturksnī Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai sniegtu izziņu, ka par konkrētajiem cilvēkiem minimālās sociālās iemaksas netiktu aprēķinātas no pilnas minimālās algas apmērā, norādīja politiķe.

Petraviča arī pavēstīja, ka Ekonomikas ministrija koalīcijas sanāksmē norādīja uz nepieciešamību piešķirt grantus viesnīcām, lai tās varētu pārziemot līdz pavasarim.

Kā ziņots, iepriekš sabiedrībā kritiku izpelnījās sākotnējais plāns, ka alternatīvajos nodokļu režīmos strādājošajiem būs jāmaksā sociālās iemaksas no pilnas minimālās algas arī tad, ja cilvēks nesaņem minimālo algu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu