Motobraucējs brauc pamatīgā skurbulī un arī pēc apturēšanas pamanās "ieraut" (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Jau pēc tumsas iestāšanās Rīgas pašvaldības policisti dežūrdaļā saņēma informāciju par kādu stipri aizdomīgu motorollera vadītāju, kurš pa Krustpils ielu galvaspilsētas centra virzienā brauca bez ieslēgtām gaismām, bez aizsargķiveres un, kā izskatījās, arī reibumā. 

Kad policijas darbinieki pamanīja vērīga ziņotāja norādīto subjektu, viņi to nekavējoties uzrunāja un aicināja apstāties. Lai gan tas izrādījās izaicinājums, rollera vadītājs pēc nelielas grīļošanās tomēr apstājās.

Jau no pirmās vārdu apmaiņas policistiem bija skaidrs, ka viņiem ir darīšana ar iereibušu transportlīdzekļa vadītāju. Kā raidījumam Degpunktā atklāja RPP Latgales pārvaldes pārstāvis Guntis Bērziņš, vīrietis arī nenoliedza, ka dzēris šņabi.

Tāpat viņš nevairījās lietot grādīgo dziru arī kārtības sargu klātbūtnē, kuri lika viņam nokāpt no spēkrata, atstutēt to blakus un pārstāt lietot alkoholu.

Lai arī inspektori centās ar aizturēto visu sarunāt "pa labam", acīm redzamā reibuma dēļ  jaunajam vīrietim bija ļoti grūti saprast policistu aicinājumus, kā arī viņš tikai ar mokām spēja noturēties kājās.

Šādas uzvedības dēļ kārtības sargi nolēma pārkāpēju iesēdināt operatīvā transportlīdzekļa aizturēto nodalījumā, kur viņš sagaidīja ceļu policistus.

Kolēģu pasniegtais alkometrs vēlāk atklāja, ka aso izjūtu cienītājs savu motorizēto braucamrīku bija vadījis 2,7 promiļu reibumā. Uz šāda veikuma fona braukšana bez ķiveres, bez gaismām un bez reģistrācijas numura ir vien tāds tīrais sīkums, taču arī par to pienāksies sods.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu