JRT veidoto seriālu "Aģentūra" par maksu būs iespējams skatīties jau novembra beigās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Aģentūra"
"Aģentūra" Foto: Mārtiņš Grauds

Jaunā Rīgas teātra (JRT) veidotā daudzsēriju mākslas filma "Aģentūra" pie skatītājiem varētu nonākt jau pēc mēneša - 27. novembrī, informē teātrī.

2020. gada pavasarī Covid-19 krīzes laikā Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskajam vadītājam Alvim Hermanim radās ideja par daudzsēriju mākslas filmas veidošanu. Vasaras laikā notika filmēšana, un jau šā gada novembrī skatītājiem būs iespēja redzēt daudzsēriju mākslas filmu “Aģentūra” desmit sēriju garumā.

Filmas žanrs apvieno psiholoģisku trilleri ar detektīvu, un tās notikumi risinās Rīgā un Latvijā 2020. gada vasarā. Tas ir stāsts par pasauli, kas jau atkal pēkšņi mainās, un par aizkustinošo ticību, ka ar visu uz šis pasaules ir iespējams manipulēt. 

Sižeta centrā ir reklāmas aģentūra - klasisks birojs, kur profesionalitāte saduras ar apnikumu, romantiku un eksistenciālu apjukumu. Sižeta katalizators ir kāds noslēpumains gadījums, kas padara neskaidru visu, kas līdz šim ir bijis stabils un perspektīvs. Detektīvintriga izvēršas tuvplānu trillerī, kur nevainīgo laikam tomēr nav.

Režisors Alvis Hermanis: "Daudzsēriju mākslas filmas mērķauditorija, visticamāk, ir JRT skatītāji. Un arī šī kinostāsta varoņi ļoti līdzinās mūsu teātra skatītājiem. Tas ir stāsts par mūsdienu rīdziniekiem, tas ir stāsts par mums pašiem."

"Aģentūra"
"Aģentūra" Foto: publicitātes

Filmas scenārija autori - Alvis Hermanis un Jānis Joņevs ar aktieru piedalīšanos. Operators inscenētājs Mārtiņš Grauds. Lomās visi JRT aktieri un Latvijas Kultūras akadēmijas JRT studijas 3. kursa studenti.

Daudzsēriju mākslas filmu no 27. novembra būs iespējams skatīties interneta platformā www.agentura.jrt.lv no jebkuras ierīces sev ērtā laikā visā pasaulē. Sākotnēji filma būs pieejama tikai latviešu valodā, bet līdz gada beigām arī krievu valodā. Cena - 50 eur.

Iegādājoties daudzsēriju mākslas filmu iepriekšpārdošanā no 20. novembra līdz 26. novembrim – cena 40 eur.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu