SPKC: Skolēnu brīvlaiks samazinājis Covid-19 gadījumu skaitu mazāko bērnu vidū

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Skolēnu brīvlaiks ir devis efektu, un Covid-19 gadījumu skaits mazāko bērnu vidū ir samazinājies, otrdien preses konferencē žurnālistiem pauda Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Viņš atklāja, ka pēdējo divu dienu laikā saslimstība ar Covid-19 nav pieaugusi būtiski, kas ir pietiekami pozitīva tendence. Turklāt divas dienas pēc kārtas pozitīvu testu īpatsvars no visiem testētājiem ir zemāks par 4%, un aizvadītajā diennaktī tas ir bijis 2,7%.

"Redzēsim, kas būs tālāk. Bet stabilizācija divu dienu laikā izveidojusies," komentēja Perevoščikovs.

Pēc viņa paustā, pirms divām un trim nedēļām par dominējošo saslimušo grupu kļuva bērni līdz 14 gadiem. Taču, sākot ar pagājušo nedēļu, šajā vecuma grupā ir intensīvs kritums, un tagad pirmajā vietā ir vecuma grupa no 15 līdz 49 gadiem. Otrajā vietā pēc slimības izplatīšanās ir vecuma grupa no 50 līdz 64 gadiem, bet bērni līdz 14 gadiem tagad ir tikai trešajā vietā.

"Skaidrs, ka brīvdienas dod pietiekami labu efektu," atzina SPKC pārstāvis, piebilstot, ka efektu devis tieši tas, ka bērni šajā laikā bijuši nošķirti cits no cita.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī atklāti 136 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, liecina SPKC apkopotie dati.

Aizvadītajā diennaktī mirušas trīs personas ar apstiprinātu inficēšanos ar Covid-19 vecumā no 60 līdz 70 gadiem. Līdz šim mirušas 63 personas, kam bija apstiprināta saslimšana ar Covid-19.

Pagājušajā diennaktī veikti 5093 Covid-19 izmeklējumi, līdz ar to pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem ir nokrities līdz 2,67%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Līdz šim saslimšana ar Covid-19 Latvijā apstiprināta 4893 personām. Pagājušajā diennaktī arī apstiprināta 25 personu izveseļošanās, tādējādi līdz šim 1382 saslimušajiem ir apstiprināta izveseļošanās. Iepriekš par personu izveseļošanos no Covid-19 tika ziņots 22.oktobrī.

Aģentūras LETA aprēķini liecina, ka pašlaik aktīvo saslimšanas gadījumu skaits valstī ir 3448.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu